Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 26. 17:23, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

27 pápai sportklub több mint 84 millió forintot kap az önkormányzattól

27 pápai sportklub több mint 84 millió forintot kap az önkormányzattól

Dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón ismertette azoknak a pápai sportegyesületeknek a listáját, amelyek 2021-ben önkormányzati támogatásban részesülnek.

A pápai székhellyel rendelkező sportklubok az idei évben is nyújthattak be pályázatot az önkormányzathoz, vissza nem térítendő támogatásra. A veszélyhelyzet idején nem a Humánerrőforrás Bizottság, hanem a városvezető hozta meg a döntést a klubok támogatásáról. A megítélt összegek mértékekor figyelembe vette a taglétszámot, vagy hogy az adott sportág olimpiai sportág-e, az egyesület a szakszövetség tagja-e, folytat-e utánpótlás-nevelést, ha igen, versenyzője utánpótlás válogatott-e, világversenyen részt vett-e.

A legnagyobb összeget a 400 sportolót foglalkoztató Pápai Egyesített Labdarúgó Club kapja, 24 millió forintot. A Pápai Vasas Sportegyesület 17,4 milliót, a Pápai Atlétikai Club 11,5, míg a Pápai Kosárlabda Club 11,4 millió forint önkormányzati támogatással gazdagodhat idén.

- Tavaly 64.839.645 forintot osztottunk szét a sportegyesületek között, idén ez az összeg 84.220.000 forint lett (ebben a Perutz támogatása nincs benne - a szerk.), a több mint húsz millió forintos különbséget a csatolt települések labdarúgócsapatainak támogatása valamint az adja, hogy az önkormányzati ingatlanokat és sportlétesítményeket nem adjuk oda térítésmentesen az egyesületeknek, hanem azokat a bérleti díjakat kell megfizetniük, amiket a piac számára kínálunk, viszont a bérlési díjak kompenzációját megkapják – mondta el dr. Áldozó Tamás, aki szerint a pápai sportklubok nagyon kényelmes helyzetben vannak.

Szerinte a tavalyi és idei sporttámogatás is a város méreteihez képest a kifejezetten nagyvonalú. - A pápai egyesületek más város klubjaival ellentétben nincsenek rákényszerülve arra, hogy a működési támogatásuk nagyobb részét tagdíjakból, szponzorációkból teremtsék elő. Bízom benne, hogy ebben a jövőben lesz változás, hiszen volt olyan egyesület is, mely 14 állandó taggal 1.350.000 forintos igényt nyújtott be, amit nem tartok reálisnak - hangsúlyozta a polgármester.

Az említett összegen felül hagyományosan a Balla DSE és a Mozgássérültek Bástya Sportegyesülete a polgármesteri keretből részesül anyagi hozzájárulásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.