Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2020. Február 04. 18:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

27 millió forint értékben kaptak digitális eszközöket a pápai és környékbeli iskolák

27 millió forint értékben kaptak digitális eszközöket a pápai és környékbeli iskolák

A Pápai Tankerületi Központ számítógépeket, 3D nyomtatókat, LEGO robotokat, projektorokat, drónokat és még számos egyéb digitális eszközt adott át az általa fenntartott iskolák számára.

Intézményvezetői értekezletet tartott a Pápai Tankerületi Központ, amelyen az előző év eredményeit vették számba. Az összejövetel alkalmat adott arra, hogy a nagyrészt saját költségvetési forrásból, kisebb részben pedig pályázati támogatásból vásárolt digitális eszközöket átadják az iskolák vezetőinek. Egyházi Andreától, a Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, az eszközök nagyobbik részét már tavaly decemberben kiszállították az iskoláknak, a keddi alkalmon 6 millió forint értékben osztottak szét eszközöket. A LEGO robotok, a drónok és a 3D nyomtatók elsősorban informatika órákon fognak segítséget nyújtani az oktatásban, a projektorok pedig régi, már költséghatékonyan nem javítható eszközöket váltanak le.

- Az intézményvezetőkön keresztül azt a fenntartói és kormányzati szándékot szerettük volna tolmácsolni az intézmények felé, hogy nemcsak szakmailag, hanem módszertanilag és infrastruktúrálisan is meg kell újulni - mondta az igazgató hozzátéve, a szaktanárokkal együttműködve választották ki azokat az eszközöket, amelyek valóban segítséget tudnak nyújtani az oktatási munka során.

Az értekezlet alkalmat adott arra is, hogy köszöntsék a nemrégiben kinevezett intézményvezetőket, így Bognár Anitát, a Petőfi Gimnázium intézményvezetőjét, Polhammerné Frend Adriennt, a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola intézményvezetőjét, valamint Bíró Andrásnét, a csóti iskola vezetőjét.

Bognár Anita, a Petőfi Sándor Gimnázium intézményvezetője örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy több új informatikai eszközt is kapott az általa vezetett iskola. - Főként az új projektoroknak örültünk, mivel ezeket az eszközöket sokat használjuk és sajnos viszonylag gyakran meghibásodtak a régebbiek - mondta el Bognár Anita hozzátéve, az iskola informatikai eszköztára jónak mondható, főleg az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 10:01, vasárnap | Helyi

Megállt a tapolcafői malomkerék, annyira lecsökkent a forrás vízhozama

Drámai a változás a tapolcafői vízbázis területén, csaknem ismét elapadt a forrás.

2022. Július 02. 22:59, szombat | Helyi

A 30Y koncertje a REND Fesztiválon

A Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál szombat esti ingyenes nagykoncertjén lépett színpadra a zenekar, a pápai Fő téren.

2022. Július 02. 08:37, szombat | Helyi

Elfújta a szél - Elmaradt a Bagossy Brothers Company koncertje

A viharos erejű szél miatt a REND Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a zenekar és a közönség biztonsága érdekében nem tartják meg a koncertet.

2022. Július 01. 12:48, péntek | Helyi

Több súlyos bűncselekményt is elkövetett a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.