Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 25. 10:01, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

25 közlekedési baleset az elmúlt héten megyénkben

25 közlekedési baleset az elmúlt héten megyénkben

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. április 17-én 0 órától 2023. április 23-án 24 óráig összesen tíz személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, egy esetben halálos kimenetelű továbbá 4 súlyos, 5 pedig könnyű sérüléssel végződött - írja a Veszprém vármegyei rendőrség.

A közúti közlekedési balesetekben 1 személy elhalálozott, 4 ember súlyosan, míg 5 fő könnyebben sérült meg. A fenti időszakban 25 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül, az elsődleges adatok alapján két alkalommal sebesség nem megfelelő alkalmazása, két esetben az elsőbbség meg nem adása, szintén két esetben a kanyarodási szabályok, egy alkalommal pedig előzési szabályok megszegése volt a baleset oka. Figyelmetlen vezetés és egyéb szabályszegés miatt pedig három további baleset következett be.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek helyszínén végzett alkoholteszteres vizsgálat egyetlen egy esetben sem végződött pozitív eredménnyel.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a figyelmet, hogy mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg alkalmazkodni a megváltozott útviszonyokhoz!

Hangsúlyozzuk, hogy az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. A járművezető ilyen estben nem számít arra, hogy az útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a kialakult váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia! Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!
… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.