Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. November 15. 14:22, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

2030-ra a világ lakosságának 10 százaléka cukorbeteg lesz

2030-ra a világ lakosságának 10 százaléka cukorbeteg lesz

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség által nemrégiben nyilvánosságra hozott jelentés sokkoló adatokkal szolgál.

A szakemberek szerint ugyanis 2030-ra a világ felnőtt lakosságának 10 százaléka, vagyis 522 millió ember szenved majd cukorbetegségben.

A Szövetség szakértői elmondták: a krónikus betegség olyan területeket is nagy mértékben érinthet a jövőben, ahol jelenleg elenyésző a diabéteszes páciensek száma. Az előrejelzések szerint Afrikában például 90 százalékkal emelkedhet a cukorbetegek száma a következő 20 évben - írja az Associated Press.

Az előrejelzéseket a szakemberek olyan tényezőkre építve készítik el, mint például a lakosság fokozatos elöregedése vagy a demográfiai változások. A becslés azonban nagyon is óvatos, mivel egyáltalán nem vették figyelembe az elhízottak számának fokozatos emelkedését.

Az adatok ennek fényében pedig még ijesztőbbek, az orvosok szerint ezért gyors beavatkozásra lenne szükség. Jelenleg a hivatalos - a WHO-tól származó - adatok szerint 346 millió cukorbeteg él a világon, számuk pedig a szakértők jóslata alapján 20 év alatt akár meg is duplázódhat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.