Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 20. 12:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Középiskolásokat lát vendégül a Sportcentrum, az egészségnevelés jegyében

Középiskolásokat lát vendégül a Sportcentrum, az egészségnevelés jegyében

A programok célja az, hogy a túlzásba vitt képernyős tevékenységeket megpróbálják ellensúlyozni, alternatívát kínálva a fiatalok számára.

Szabadkai Verita, a Pápai Sport Nonprofit Kft. szakmai vezetője elmondta, a Sportcentrumban számos olyan lehetőség áll rendelkezésre, amely valódi alternatívát kínál, a mozgással nem járó tevékenységeknek. Hozzátette, egyre több egyesület talál otthonra a Sportcentrumban, amely az atlétika és a teke mellett valódi sportcentrumként működik. A diákok vendégüllátásának az is a nem titkolt célja, hogy megismertessék velük az itt rendelkezésre álló lehetőségeket.

- A komplex egészségnevelés abból áll, hogy egyrészt együttműködünk az Egészségfejlesztési Irodával, ők biztosítanak egy testösszetétel mérő gépet, amelyhez egyéni tanácsadás is párosul. A diákoknak emellett felkínáljuk az összes mozgásos tevékenységet - mondta el Szabadkai Verita. Ma az acsádysok érkeztek a Sportcentrumba és nagy lelkesedéssel próbálták ki a tekepályát és a techball asztalt, valamint a steetball pályát, illetve az edzőteremben is látogatást tettek. A mozgással járó tevékenységek mellett előadást is szerveznek a diákoknak a Sportcentrumban.

A látogatás lehetőségét valamennyi pápai középiskola számára felajánlották, ma az Acsády, holnap a Mező, a szünetet követően pedig a Refi diákjai vesznek részt az egészség és sport napon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.