Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Augusztus 10. 17:13, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nem nőtt a fertőzöttek száma Pápán

Nem nőtt a fertőzöttek száma Pápán

145 karantén van érvényben a városban.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ismertette a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb híreket.

A polgármester elmondta:

- a hétfő esti adatok szerint 145 fő van karanténban Pápán, amely csökkenést jelent az elmúlt naphoz képest. Járványügyi megfigyelés alatt 81 fő áll, 40 esetben rendeltek el járványügyi elkülönítést, és 24 járványügyi zárlat van érvényben.

- A hétfő 17 órai adatok szerint nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma a városban, ez az első ilyen nap a járvány újbóli megjelenése óta. A fertőzöttek száma 31 fő.A sajtótájékoztató után kapta a polgármester is a hírt, hogy 6 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 37-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma!

- A polgármester nyomatékkal kér mindenkit, hogy az egészségügyi ellátást a kellő körültekintéssel vegye igénybe. Az alapellátásból több háziorvos karantéba kényszerült, mivel a rendelőkben utóbb fertőzöttnek bizonyult személyekkel kerültek kapcsolatba.

- Az Erzsébetvárosi Tagóvoda a fertőtlenítő takarítást követően augusztus 11-én kedden újra megnyit. Az újonnan beíratott gyermekek augusztus 17-19 közötti időszakra tervezett ismerkedős délutánjai viszont a városi óvodák valamennyi intézményében elmaradnak. A szülői értekezleteket a járványügyi előírásokra ügyelve, későbbi időpontokban tartják meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.