Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2020. Április 20. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Minden pápai óvoda álljon készen a gyermekek fogadására

Áldozó Tamás: Minden pápai óvoda álljon készen a gyermekek fogadására

Csütörtöktől minden önkormányzati óvoda készenlétben áll kis csoportos nevelésre, minden nevelési napon, legalább egy csoporttal a gyermekek fogadására akkor is, ha azon a napon nincs óvodás, aki igénybe venné az ellátást.

- A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet a közszolgáltatásra is különös felelősséget ruház. Az a dolgunk, hogy a pápai emberek közszolgáltatás iránti igényeit kiszolgáljuk, igaz ez az óvodai ellátásra is - kezdte mai sajtótájékoztatóját a polgármester. Felidézte, a veszélyhelyzet kihirdetését követően korlátozták az intézmények működését, az oda járó kisgyermekek biztonsága érdekében, majd április 8-án - a városi óvodák intézményvezetőjével történő egyeztetést követően - azt a lehetőséget kínálták fel a pápai szülőknek, hogy valamennyi óvodába és bölcsődébe várják a kisgyermekeket abban az esetben, ha a szülők ezt a szolgáltatást igénybe akarják venni, például azért, mert idősebb hozzátartozóikat óvni akarják, munkahelyüket pedig nem szeretnék elveszíteni.

- Ehhez képest az intézményvezető részéről kiadott tájékoztatás más tartalmat közvetített a szülők felé, akiktől én szeretnék elnézést kérni az óvoda nevében. Holnaptól az intézményvezető helyettes egy új felhívást fog a szülőkhöz eljuttatni, amelyben arról tájékoztatja őket, hogy csütörtöktől, az óvodák szokásos nyitva tartási idejében, valamennyi telephelyen (kivéve a felújítás alatt álló kéttornyúlaki óvodában) várják azokat a gyermekeket, akiket indokoltan, óvodai ellátásban szeretnének tudni szüleik. Az igényt akár előző napon elég bejelenteni és a gyermek étkeztetését is biztosítják - hangsúlyozta a polgármester.

A városvezető hozzátette, fenntartóként azt az elvárást fogalmazta meg, hogy minden óvoda álljon készenlétben kis csoportos nevelésre, minden nevelési napon, legalább egy csoporttal a gyermekek fogadására akkor is, ha azon a napon nincs óvodás, aki igénybe venné az ellátást. - Ott szolgáltatunk, ahol arra igény van, és nem ott, ahol az intézménynek kényelmesebb - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.