Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2020. Március 16. 14:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyházi Andrea: Összefogás tapasztalható a kialakult helyzetben

Egyházi Andrea: Összefogás tapasztalható a kialakult helyzetben

A mai napon indult el az a tantermen kívüli digitális munkarend az oktatásban, amelyet a koronavírus terjedésének megfékezése miatt vezettek be.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy az új munkarend megszervezése nem szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, melynek keretében a tanulóknak továbbra is biztosítani kell a tanulás Alaptörvényben biztosított lehetőségét. A megváltozott körülményekhez az intézményeknek, pedagógusoknak és a diákoknak is alkalmazkodniuk kell.

A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában az új rendszer 8486 tanulót érint. A diákok számára felügyeletet biztosítananak, amennyiben erre van igény. A pápai járásban egyetlen tanuló sem jelezte, hogy igényt tartana felügyeletre, a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül mindössze egy ajkai iskolában kérte azt két tanuló.

Az Oktatási Hivatal is közzétette módszertani ajánlását. Ebben arra kérik az iskolákat, hogy állítsák össze a következő hetek tantárgyi tematikáját, jelöljék meg a feldolgozandó tananyagokat, valamint tájékoztassák a tanulókat arról, hogyan kommunikálhatnak az egyes pedagógusokkal.

- Azt tapasztaljuk, hogy pozitívan áll a helyzethez mindenki (szülők, diákok és pedagógusok), szerintünk egy pár napos felkészülés után meg tud indulni az online oktatás. A legtöbb intézményvezető már értesítette a pedagógus kollegákat és hétfőn minden intézményben egy olyan értekezletre gyűltek össze a pedagóguskollégák, ahol meg tudták beszélni a további teendőket. Az biztos, hogy hétfőtől teljes üzemben ez még elképzelhetetlen, hogy elinduljon. De hogy a hét második felére már lesznek elérhető eredmények az biztos. Azt látom, hogy intézményeink többsége már a hétvégén megkezdte a „felkészülést” a megváltozott oktatási formára. Nagyon sok jó ötletet mondtak el visszajelzésként felénk. Jómagam már péntek estétől pedagógus kollégáim közreműködésével megosztottam számos olyan ötletet, ami az iskolán kívüli oktatást segíti, a közösségi médiában a digitális tanuláshoz használható segédanyagokat gyűjtjük össze és tesszük közzé, hogy segítsük a pedagógusok munkáját. Nagyon jó érzés látni, mekkora összefogással állnak az új kihívás elé - mondta el Egyházi Andrea.

A pedagógusok maguk is megosztják ötleteiket, a Facebookon létrehozott különböző csoportokban. De már színészek is ajánlkoztak magyartanároknak, hogy a kötelező olvasmányok felolvasásával segítenek. A Mozaik Kiadó Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentése előtt, csütörtökön azt közölte Facebook-oldalán, hogy digitális formában, ingyenesen elérhetővé teszi az interneten minden közismereti tankönyvét. Vagy ide sorolható, hogy az M5 csatorna hétköznap oktatási tartalmakat közvetít, így segítik az otthon tanuló diákok munkáját. - Példaértékű az is, hogy pedagógushallgatók felajánlották, segítik az érettségire való felkészülést. A 3 mobilszolgáltató is bővített adatforgalmat ajánlott fel. De számos önkormányzat is felajánlotta segítségét az írott, fénymásolt tananyag tanulók számára történő eljuttatásában. Minden intézményünk kiértesítése rendben megtörtént, illetve a tegnapi napon a Pápai Tankerületi Központ Közleményt adott ki a témában - tudtuk meg az igazgatótól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.