Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. November 26. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jubileumi hét a Petőfiben - 25 évvel ezelőtt költözött új épületébe az iskola

Jubileumi hét a Petőfiben - 25 évvel ezelőtt költözött új épületébe az iskola

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium új épületbe költözésének 25., a magyar-angol két tanítási nyelvű tagozat megalakulásának 10. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi hetet az intézmény.

A hét ünnepélyes megnyitóján Bognár Anita, intézményvezető feladatokat ellátó intézményvezető-helyettes köszöntötte a megjelenteket, majd felelevenítette a '90-es évek elejét, amikor a Petőfi és a Refi egy épületben működött. - Az új épületbe költözés azt jelentette, hogy három tanévnyi létbizonytalanság után biztos jövő elé nézhetett iskolánk, azt, hogy városunk vezetése elkötelezett a Petőfi Gimnázium fennmaradása mellett. A rendszerváltás után, 1990-ben Pápa város önkormányzata lehetővé tette a Református Gimnázium újraindítását ugyanabban az épületben, ahol 1952-ben megszűnt, vagyis a Március 15. téren, ahol akkor már 38 éve a Petőfi Gimnázium működött.

- Nehéz tanéveket kellett megélnie az akkori iskolavezetésnek, tanároknak, diákoknak ebben a kényszerű együttélésben. Az alapkőletétel után alig egy évvel, 1994. szeptember 4-én dr. Kovács Zoltán polgármester úr és Varga Géza igazgató úr avatta fel iskolánk új épületét, mely a jövőt, a városvezetés iskolánk megmaradása iránti elkötelezettségét jelentette - elveneítette fel az intézmény vezetője. Bognár Anita elmúlt 25 esztendőről szólva úgy fogalmazott, hogy bár voltak nehézségek, de mindig megtaláltuk a gödörből kivezető utat, és olyan irányban tudtunk elindulni, amely felfelé visz - lehetőleg magasabbra, mint ahol előtte voltunk.

Az ünnepi alkalmon Egyházi Andrea tankerületi igazgató is köszöntötte a jelenlévőket. - Az iskola 25 éves új épületbe költözése, a nagy elődök öröksége kötelezi Önöket arra, hogy az évek alatt kimunkált értékek megőrzése, az intézmény jó hírének öregbítése legyen a legfőbb cél. Feladatuk és kötelességük megőrizni és ápolni az iskola múltját, emlékét, munkájukban pedig szorgalommal és akarattal teljesíteni a Pedagógiai Programban vállalt elveket - fogalmazott Egyházi Andrea.

Varga Géza nyugalmazott igazgató is szólt az egybegyűltekhez, felidézve mindazokat a nehézségeket, amelyekkel a költözést megelőzően kellett megküzdeniük. Köszönetet mondott dr. Kovács Zoltán polgármesternek és a képviselőtestület akkori tagjainak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy az iskola új épülete felépülhetett.

Az ünnepi hét alkalmából számos pályázatot hirdetett meg az iskola, névadójának tiszteletére, amelybe a környék többi oktatási intézményének diákjait is igyekeztek bevonni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:25, vasárnap | Helyi

Családi nap Döbröntén

Közösségi összefogásban valósult meg a rendezvény, amely nagyon jó hangulatban telt a Bittva patak partján.

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.