Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 08. 09:33, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rómában mutatkozott be Pápa városa

Rómában mutatkozott be Pápa városa

A Városok és Falvak Szövetségének szervezésében a Római Magyar Akadémián félévente egy-egy magyar település megjelenésére nyílik lehetőség. Pápa városának bemutatkozása nagy sikert aratott Rómában.

Ennek a bemutatkozásnak kettős funkciója van, egyrészt jót tesz az országimázsnak, másrészt pedig az adott település marketingjének a része is lehet. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, egy magas színvonalú, de mértéktartó bemutatkozással készültek és a visszajelzések szerint jól sikerült a pápaiak produkciója, dr. Puskás István, az intézet igazgatója példaértékűnek nevezte azt, szerinte a pápai bemutatkozás magasan kiemelkedett a korábbi megjelenések közül.

- Egy ilyen alkalmon nem lehet a város történetét részletekbe menően ismertetni, nem történelem órát akartunk tartani. Rövid köszöntőmben elmondtam, hogy Pápa mai formáját annak az Eszterházy Károlynak köszönheti, aki a Római Magyar Akadémia épületétől néhány száz méterre tanult és római mintára tervezte Pápát megépíteni. A város utcáit járva egy darabka Rómát is kerülgetünk - elevenítette fel a polgármester köszöntőjét.

Természetesen a kékfestés is megjelent a bemutatkozáson, de pápai néptáncosok és Greznár Zoltán és zenekarának produkciója is szórakoztatta a vendégeket. Az alkalmon bemutatták Pápa imázsfilmjét, amelyet hamarosan a pápaiak is megismerhetnek majd. A somlai bor és a Pápa környéki pálinka mellett ételekkel is készültek a szervezők, gulyáslevest, pogácsát, mestersonkát és rétest kínáltak a vendégeknek.

A vendégek között olyan római polgárok voltak, akik szimpatizálnak Magyarországgal. De nemcsak számukra mutatkozott be a város, hiszen a résztvevő táncosok és zenészek egy flashmob keretében az egyik legismertebb római téren is megjelentek:

Címkék: bemutatkozás, pápa, Róma

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.