Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 07. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szakóky Zsolt)

Grőber Attila: Aki 16 évre előre tervez, az valójában nem tervez

Grőber Attila: Aki 16 évre előre tervez, az valójában nem tervez

Lakóssági fórumot tartott az ellenzék Pápán, amelyen Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila, valamint Varju László országgyűlési képviselők támogatásukról biztosították a pápai ellenzéki polgármesterjelöltet, Grőber Attilát.

- Azt gondolom, hogy aki 16 évre tervez, az valójában nem tervez. Aki 2035-öt ígér, annak nincs mondata a következő néhány évről – kezdte beszédét a lakossági fórumon az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. Grőber Attila röviden ismertette hét programpontját, a jövő nemzedéke, a zöld város, a gondoskodó város, az egészséges Pápa, az élhető város, új adópolitika és a Pápa a fiatalok városa címet viselő pontokat.

– Nem látok a miénken kívül politikai elképzelést, a következő évekre. Nem látok, mert ilyen nincs. Az nem politikai elképzelés, hogy felveszünk 2,6 milliárd forint hitelt, hogy többszáz millió forint értékű vagyontárgyat értékesítünk, vagy hogy az éjszaka leple alatt terjesztünk elő új adókat, olyanokat, amelyekről a kampányban nem beszéltünk. Ez nem gazdaságpolitika, ez nem városfejlesztés – hangsúlyozta a jelölt. Az Esterházy2035 elnevezésű összeállítást a 2007-ben kiadott Esterházy 2 programhoz hasonlította, amely 2020-ig fogalmazta meg a fejlesztési célokat. A politikus sorolta azokat a pontokat, amelyeket a tervezet tartalmazott, de nem valósultak meg, így a belváros utcáinak felújítását, a volt Platán épületének szállodává alakítását, parkolóépítést a Várkertfürdőnél, a Zsinagóga rekonstrukcióját, jégcsarnok építését, vagy az észak-keleti elkerülő út megépítését. „Azért kell kitalálni 2007-ben programokat, hogy 2020-ban senki ne emlékezzen rájuk – fogalmazott Grőber Attila, párhuzamot vonva a 2035-ig tervező elképzelésekkel.

A szocialista politikus azt hangsúlyozta, hogy újfajta polgármesteri szerepre készül. - Nekem minden pápai egyformán fontos. Bár sok mindent gondolunk a világról, de egy közösség vagyunk. Pápai az, aki pápainak vallja magát, vagy Pápáért tesz. Függetlenül attól, hogy melyik politikai közösséget támogatja. Mi tiszteljük egymást, azokat is, akik másként gondolkodnak, mint mi. Én szolgálni szeretném a pápaiakat és a mindennapok polgármestere szeretnék lenni – fogalmazott a jelölt.

Grőber Attila azt mondta, hogy véget szeretne vetni a „klándemokráciának”, ahol „nem a tehetség és a rátermettség, hanem a politikai lojalitás számít”. Olyan várost akarok, ahol az ott élők tisztelik és megbecsüli egymást. Ahol jó megélni a hétköznapokat. – Azt kérem önöktől, hogy vasárnapig tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy elvigyük a szavazóurnákhoz a velünk szimpatizálókat, mert akkor valóban van esély arra, hogy valóra váltsuk az elképzeléseinket – mondta az ellenzéki polgármesterjelölt.

Grőber Attila beszédét követően Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő szólt az ellenzéki összefogás jelentőségéről. Úgy fogalmazott, hogy az országgyűlési választásokat követően a társadalom elvárása volt az, hogy a fideszes rendszer ellen fogjanak össze az ellenzéki pártok, még akkor is, ha ideológiailag sok mindenben különböznek. A politikus szerint jelenleg nem egy politikai pártot, hanem egy maffiát kell legyőzniük. Hozzátette, az önkormányzatokban a helyi ügyek a legfontosabbak, így könnyebb volt tető alá hozni az együttműködést. Varga-Damm Andrea elmondta, sokszor jár Pápán, külön fénykép gyűjteménye van arról, hogy „milyen elképesztően leromlott állapotú, gyönyörű régi középületek vannak” Pápán. – Ez a város is igazolja, hogy a Fidesz nem tud várost vezetni, mert ha tudna, akkor elsősorba a közösségért tenne és nem a saját egyéni érdekeiért – fogalmazott a jobbikos képviselő, aki különlegesen nagyszerű embernek nevezte Grőber Attilát, az ellenzék polgármesterjelöltjét.

Mesterházy Attila, MSZP-s országgyűlési képviselő Grőber Attilát méltatta. – Azt gondolom, hogy Pápán komoly esély van a polgármesterváltásra. A jelenlétünk is azt demonstrálja, hogy számunkra és az általunk képviselt politikai közösségeknek kiemelten fontos Pápa városa és támogatjuk polgármesterjelöltünket – mondta Mesterházy Attila.

A Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azt mondta, az ellenzéki pártok együttműködésének az az eredménye, hogy egyetlen jelölt indul nagyon sok helyen az országban a fideszes jelölttel szemben. – Bízom benne, hogy ennek az lesz az eredménye, hogy ezeket az egyéni jelölteket választják meg az emberek. Itt az ideje annak, hogy visszavegyük a városokat és a falvakat azoktól a fideszes vezetőktől, akik kiskirályként működtek. Helyettük tisztességes, demokratikus vezetőkre van szükség – hangsúlyozta a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.