Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Augusztus 04. 11:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lefutották - 4. Watchman Pápa Félmaraton

Lefutották - 4. Watchman Pápa Félmaraton

Kiváló futóidő várta a pápai Fő téren mindazokat, akik rajthoz álltak a negyedik pápai félmaratonon. A sportolók 7, 14 és 21 kilométeren indulhattak.

Nem sokkal reggel 8 óra után vette kezdetét a regisztráció a versenyre, amely - a több mint 300 nevező ellenére - gördülékenyen zajlott, így az előzetesen meghirdetett időpontokat tartani tudták a szervezők. Fél 10 után kezdődött meg a közös bemelegítés, a Cseke család vezetésével, majd Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a sportolókat. A városvezető maga is részt vett a versenyen, a 21 kilométeres félmaraton teljesítésével.

A polgármester köszönetet mondott a Cardiomax Sportegyesületnek, hogy negyedszer is megszervezték a pápai félmaratont és sérülésmentes versenyzést kívánt a sportolóknak. Szabó György Vilmos főszervező is sok sikert kívánt a futóknak, majd a rajthelyre szólította a 7 kilométeren induló versenyzőket. Öt perces eltolással indultak a versenyzők, a minimaraton után a dupla minimaraton (14 km), majd pedig a félmaraton (21 km) résztvevői álltak rajthoz.

Természetesen a legtöbb futó Pápa környékéről érkezett, de a megye számos pontjáról, Győrből, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről, sőt, a határon túlról, Olaszországból is jöttek sportolók Pápára.

A futók a Fő téri rajtot követően a Kossuth utcán, majd a Major utcán haladtak, a Cinca sor, Árok utca, Március 15. tér, Fő utca, Tókert utca Ady sétány érintésével értek a Várkertbe, ahol egy félkör megtétele után a Várkert úton keresztül jutottak el Külső-Várkertbe, majd pedig a Gróf úton végigfutva értek vissza a Fő térre.

A legjobbakat korcsoportonkénti és nemek szerinti bontásban díjazták, de a félmaratont váltóban teljesítők leggyorsabb csapatai is dobogóra állhattak. Az abszolút legjobbak serleget vehettek át a kora délutáni díjátadón.

A versenyről és a díjátadóról készített képeinkhez kattintson a képekre, vagy görgessen lejjebb!

A futóverseny eredményeit ITT találja!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.