Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2017. Augusztus 30. 13:56, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sport és szabadidős célokra használnák a volt Vasas-pályát

Sport és szabadidős célokra használnák a volt Vasas-pályát

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormánydöntés, még az idén önkormányzati tulajdonba kerülhet a terület. Ha így lesz, lőttek a lomis piacnak.

A Kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy Pápa Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) városfejlesztési programja folytatásának elősegítése érdekében, az Önkormányzat részére, a 6365/1 helyrajzi számú ingatlan megvásárlásához szükséges 460 millió forint összegű forrás biztosításárólgondoskodjon - olvasható a kedden megjelent Magyar Közlönyben. A döntés kapcsán Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, hogy közben járt a kormánydöntés megszületéséért. A városvezető elmondta, a volt Vasas-pálya megvásárlására hosszú évekkel ezelőtt tettek már kísérletet, azonban az ingatlan árát saját forrásból az önkormányzat nem tudta kifizetni, mint ahogyan most sem tudta volna, ezért különösen fontos a kormányzat támogatása.

A polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat elkészíti az adás-vételi szerződés tervezetét és eljuttatja azt a tulajdonosoknak. Áldozó Tamás szerint még az idén a város tulajdonába kerülhet a terület. - Ha ez megtörténik, akkor először is azt kell mondanunk, hogy egy jelentős belterületi ingatlannal gazdagodik a város, mely akár a város arculatát is hosszú távon meghatározó ingatlanfejlesztést tesz lehetővé - fogalmazott a városvezető hozzátéve, a volt Vasas-pálya hasznosítása bele kell hogy illeszkedjen a legszükebb környezetének a hasznosítási terveibe.


A kékkel jelölt területek mindegyikét fejleszteni fogják

A ma délután tartott sajtótájékoztatón kiderült, a szóban forgó terület kell, hogy szolgálja a helyi sportéletet, azonban jelentős beruházások szükségesek, hiszen hosszú évek óta nem is használták sem a pályákat, sem az öltözőket, így azokat évek óta nem tartották karban. Külső források bevonását is tervezik a terület hasznosítására, hiszen a látványsportok társasági adóból történő támogatása lehetőséget teremt arra, hogy viszonylag alacsony önrésszel, nagy beruházásokat lehessen megvalósítani. A területnek rendezvényhelyszínként is szolgálnia kell majd, de a közeli Várkertfürdő hasznára is válhat a volt Vasas-pálya, például szálláshely-bővítési céllal. Használtcikk piac viszont nem lesz, "az önkormányzat az illegális hulladékelőállításban sem közvetlenül, sem közvetetten nem kíván közreműködni" - fogalmazott Áldozó Tamás.


A terület az Elekthermax vállalat privatizációjakor került magánkézbe, jórészt a cég tulajdonosi köre vásárolta meg azt


Egykor itt futottak ki a csapatok


Nemrég még salakos kispályák voltak itt, ma pedig hetente kétszer a használtcikk piac

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott