Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2017. Július 05. 20:40, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sikeresen működik a Pápai Tankerületi Központ

Sikeresen működik a Pápai Tankerületi Központ

A Pápai Tankerületi Központ 2017. január 1-jén kezdte meg önálló működését. Az azóta eltelt időszakot értékelték.

Ez első fél év tapasztalatiaról számolt be Egyházi Andrea tankerületi igazgató, Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta EGYMI intézményvezetője, Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium és Kollégium igazgatója, valamint Balhási István, a Csöglei Általános Iskola vezetője.

Egyházi Andrea elmondta, az elmúlt fél évben sokat dolgoztak, de sok tennivaló áll még előttük. Azon dolgoznak, hogy a rendszer teljes sikerességében szolgálja a tanulókat és a pedagógusokat egyaránt. Az igazgató elmondta, az elmúlt időszakban sikerült átszervezni és stabilizálni az új rendszert, kialakították azokat a belső eljárásrendeket, melyekkel az intézmények szolgálatára tudnak lenni. Az új szervezethez három járás tartozik, a pápai mellett az ajkai és a devecseri térség. Egyházi Andrea kiemelte, valamennyi beavatkozást igénylő területen a fenntartó azonnal be tudott avatkozni, mind a 83 feladatellátási helyen igyekeztek az oktatás feltételeinek stabil hátterét biztosítani. - Szellemiségünk szerint azért dolgozunk, hogy a 21. század oktatásához, neveléséhez szükséges feltételeket minden intézményünkkel együttműködve, egységesen megvalósítsuk - mondta el az igazgató.

A infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban elhangzott, számos kazáncsere program zajlott az elmúlt időszakban, kislődi iskolában pedig akadálymentes mosdót alakítottak ki. A nyári karbantartási munkálatokhoz felmérést követően rangsorolják az elvégzendő feladatokat, a karbantartási munkálatok a három járás valamennyi intézményét érintik - mondta el Egyházi Andrea.

Németh Zsolt, a Türr Gimnázius igazgatója sikeresnek nevezte az elmúlt tanévet, mind a diákok tanulmányi eredményei, mind pedig a versenyeken elért eredményeket tekintve. - Ez a komoly szakmai munka a fenntartó megfelelő támogatásával jöhet csak létre. Úgy érzem, hogy az idei évben ezt a támogatást megkaptuk. Ez a sikeres együttműködés az alapja az intézményünk által elért sikeres eredményeknek.

Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta EGYMI intézményvezetője elmondta, 2013 óta elindították az utazó gyógypedagógiai szolgálatot, így a többségi intézményekben az integráltan oktatott, sajátos nevelési igényű gyermekeket (mozgás-, látás-, hallássérült, vagy tanulásban, értelemben akadályozott gyermekek) is el tudják látni. Az intézményvezető hozzátette, nagy örömükre szolgált, hogy a mindennapi testnevelés órákat új tornatermükben tarthatták az idei évtől.

Balhási István, a Csöglei Általános Iskola vezetője egy kis település kis iskoláját képviselte az alkalmon. Mint mondta, az intézményben egy jól bevált fejlesztő módszerrel igyekeznek eltüntetni a diákok közötti nagy különbségeket. - Mi sem bizonyítja jobban a módszer sikerességét, mint hogy a hatodik és nyolcadik osztályosok kompetencia eredményei elérik az országos átlagot, valamint, hogy a továbbtanulni szándékozó diákok mindegyikét felveszik az első helyen megjelölt iskolába - mondta el a hátrányos helyzetű település iskolájának igazgatója, hozzátéve, kollágái munkáján kívül nagy szerepe van ezekben az eredményekben tankerület szakmai segítségének is.

Fotó: Molnár Márk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 23:02, péntek | Helyi

Ilyen volt a Pápai Játékfesztivál első napja!

Megtelt a város mosollyal és jó hangulattal!

2024. Június 14. 15:05, péntek | Helyi

12 év után újra Pápai Tárlat!

A Pannonia Reformata Múzeumban kapott helyet a 23 művész alkotásaiból összeállított időszaki kiállítás.

2024. Június 14. 08:00, péntek | Helyi

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

A város legnépszerűbb rendezvénye számos helyszínen, színes programkínálattal várja a vendégeket!

2024. Június 13. 18:45, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: A szavazatok újraszámlálását kértük a 2. körzetben

Mint arról korábban beszámoltunk, Kerti Györgyi egyetlen szavazattal kapott kevesebbet Töreki-Vörös Ibolyánál, valamint több furcsa körülmény is történt ebben a körzetben.