Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Június 09. 21:19, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pedagógusok munkáját ismerték el

A pedagógusok munkáját ismerték el

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola aulájában szerveztek pedagógus napi ünnepséget.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjainak színes műsorát követően az egybegyűlteket Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte. - Beszélhetünk bármiről az oktatással kapcsolatban, jöhetnek, mehetnek különféle reformok, tobzódhatunk a jobbnál-jobb tankönyvekben, elérhetjük a legkorszerűbb tudást, a legfrissebb információkat az interneten, de ha nincs olyan pedagógus, aki fényes lámpásként szeretettel világítaná meg előttünk az utat, akkor biztosan nem érjük el azt a célt, amit kitűztünk magunk, vagy gyermekeink elé mondta a szónok, a pedagógusok társadalomban betöltött szerepének fontosságát hangsúlyozva.

Sági István a város pedagógusaihoz szülőként is szólva úgy fogalmazott, nagyra becsülendő az általuk végzett munka. - Köszönöm a mosolyt, mely felragyog a gyermekek arcán, mikor belépnek a csoportszobába. Köszönöm a biztonságot, amiben részünk van, mert tudjuk, a gyermekünk jó kezekben volt. Köszönöm, hogy az önök számára egy-egy hétköznap nem egy letudni való munkanapot jelent, hanem új és új lehetőséget az elfogadásra és a szeretetre. Köszönöm elhivatott és áldozatkész munkájukat, köszönöm, hogy nemcsak leadják a tananyagot, hanem nevelnek, jellemet alakítanak és személyiséget formálnak. Motiválnak és bíztatnak, és ha szükséges, változtatnak a gyermekek életvitelén, gondolkodásmódján. Köszönöm szakmai felkészültségüket, oktató munkájukat, a tudás közvetítését - szólt a pedagógusokhoz a főigazgató.

Az ünnepségen Antalné Ihász Mária tagóvodavezető Pro Publico díjat és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Unger Tamás alpolgármestertől.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Cserepesné Herczeg Anna, Mórocz Zoltánné, Nagy Ernőné, Szalókyné Kövy Lilla és Vaspöri Ferencné óvónők, valamint Khell Zoltán István a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tanára.


Unger Tamás alpolgármester és Egyházi Andrea tankerületi igazgató adták át az elismeréseket

Az Emberi Erőforrások Minisztére Elismerő Oklevele kitüntetést és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy Iskola tanára, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet Mocskonyiné Varga Ildikó, a Weöres iskola tanára, Horváth Beáta, Jáger Lászlóné, Dr. Szatmári F. Péterné Rédei Margitta, Benecz Károlyné, és Dr. Varjuné Bartha Edit Ibolya az Erkel iskola tanára, Bakóni Kiss Katalin és Szűcs Julianna Edit, a Tarczy iskola tanárnői, Monlár Zoltánné az ugodi, Gyürüsi Ottoné a nemesszalóki általános iskola tanára, valamint Bárdosiné Császár Judit, Bíró Jenőné, Eisenbeckné Rábai Tünde és Kádi Gézáné a Jókai iskola tanárai.

Címkék: pedagógus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.