Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 21. 13:51, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Városszerte kátyúznak

Városszerte kátyúznak

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően nem gócpontok nagy felületeinek újraaszfaltozásával dolgoznak, hanem igyekeznek a város minden utcájának kisebb-nagyobb úthibáit eltüntetni.

- A pápai önkörmányzat által fenntartott közúthálózat jelentős része siralmas állapotban van, hosszú évek óta ráfért volna a rekonstrukció. Ebben nincs vita. A kátyúzás csupán fenntartja az utak állapotát - kezdte az aszfaltozási munkálatok megkezdése kapcsán tartott sajtótájékoztatót Áldozó Tamás. A polgármester szerint sok esetben csupán aszfaltcsere nem oldaná meg a problémákat, mivel sok útnak nincs megfelelő alapja. - Ha például a Vásár utca felújításában gondolkodunk, gyakorlatilag egy teljesen új út építéséről beszélünk. Az idén megkezdődő, összesen 650 millió forintból megvalósuló útfelújítás kapcsán ezeket a szempontokat igyekszünk érvényesíteni, az ilyen utak esetében - hangzott el a sajtótájékoztatón, ahol az is kederült, hogy a Vásár utca egyrészt Vis Major keretből újulhat meg, a korábbi csőtöréskor sérült szakaszon (itt egyébként szintén dolgoztak a nagy szintkülönbség csökkentésén), valamint a 650 milliós építkezés is érinti a két körforgalom közti részt. A nagyszabású útfelújítások kapcsán elhangzott, zajlik a tervezés, ezt követően lehet kiírni a közbeszerzéseket. Vélhetően augusztus - szeptember környékén kezdődhet meg a munka, de még az idei évben a végére is érnének.

A kátyúzások és a 650 milliós felújítások mellett útfelbontásokkal járó beruházások kapcsán is lehet számítani burkolatjavításokra, így például a volt Kilián lakótelep egyes utcái, valamint a Csáky utca is megújulhat.

Minden utcába próbálnak eljutni

Bakó Istvántól megtudtuk, a város egész területét érinti a 20 millió forintból megvalósuló kátyúzás első üteme, további 5 millió forint jut majd a tél előtti javításokra. - A most felhasználásra kerülő 164 tonna meleg aszfalt, átlagosan 5 cm vastagságú javítással számolva 1344 négyzetméter felület újraaszfaltozására elegendő - mondta el Bakó István hozzátéve, a Városgondnokság szakemberei folyamatosan jelölik ki az úthibákat, a tavalyi évhez képest más elv szerint végzik a javításokat, igyekeznek a város összes utcájába eljutni.

Május végéig tart a munka

Buics Lajos,a Városgondnokság kommunális csoportvezetője a ma koradélutáni sajtótájékoztatón elmondta, jelenleg a Celli úton dolgoznak, ezt követően a Celli útról nyíló kisebb utcákban folytatják a javításokat. Jövő héten jó néhány belvárosi utca van soron, továbbá a Bocsor utca van betervezve az első körben. Ez nem jelenti a kátyúzási munkálatok végét, a második körben a Tókert felé veszik az irányt. - Sok olyan utcánk van, ahol csak néhány csatornafedél megsűlyedés, vagy burkolatmegbomlás található, remélhetőleg most végre ezek is javításra kerülnek - mondta el Buics Lajos. A kátyúzási munkálatokkal május közepére végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.