Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2016. Április 04. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Megnyílt az Esterházy-kastély második időszaki kiállítása. A Herendi Porcel tárlatát követően az Ajka Kristály szebbnél szebb termékei tekinthetők meg.

A pápai gyökerekkel büszkélkedő Ajka Kristály Üvegipari Kft. olyan világmárkák számára készít exkluzív tárgyakat, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany& Co, a Dior, vagy a Crystal de Paris. A világ legelitebb üzleteiben fordulnak meg a cég által készített prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók, melyek éppúgy megtalálhatók az angol királyi, mint az Egyesült Arab Emírségek sejkjeinek asztalain. Többek között ezekből a tárgyakból kaphat ízelítőt az, aki ellátogat a pápai Esterházy-kastélyba. A tárlat azért is különleges, mert az Ajka Kristály ritkán rendez kiállítást, az utóbbi 25 évben ez a harmadik alkalom, hogy ilyen formában mutatja be alkotásait.

A kiállításmegnyitón Áldozó Tamás köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ajka Kristállyal való együttműködés 2011-ig nyúlik vissza. -Amikor átadtuk a főúri enteriőrt, semmink sem volt, amit bemutathattunk volna ezekben a terekben. Akkor kerestük azokat a partnereket, akik bennünket kiállítási, berendezési tárgyakkal segíthetnek. Ilyen volt az Iparművészeti Múzeum, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály, akik elkötelezetten, önzetlenül támogattak bennünket, ami a gazdasági társaságoktól egyébként szinte példátlan. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten, tehát azt a gesztust, amit ők felénk tettek, illik viszonozni, így amikor az időszaki kiállításokat terveztük, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály az elsők között szerepelt - mondta el a polgármester.

- A kiállítást úgy alkottuk meg, hogy az egyes világmárkák részére gyártott termékeket rendeztük egy-egy csoportba. Ezek a remekművek a tervezéstől a kivitelezésig nálunk készülnek. Minden országban más stílust kedvelnek, más stílus divatos és ehhez nekünk rendkívüli rugalmassággal igazodnunk kell megrendelőink igényei alapján. Hoztunk termékeket a múltból is, bemutatva a gyár korábbi évtizedekben készített munkáit, illetve azok stílusát és iparművészeink alkotásaiból is láthatnak néhányat a látogatók - fogalmazott Maiczen Ákos. A megnyitón az Ajka Kristály Üvegipari Kft. igazgatója köszönetet mondott pápa városának, hogy ebben a csodálatos környezetben mutathatják be termékeiket.

Az Esterházy-kastély keleti szárnyában található kiállítás az év végéig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.

2022. November 27. 11:27, vasárnap | Helyi

72 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök megyénkben

Drónról ellenőrizték a forgalmat a rendőrök.

2022. November 25. 17:14, péntek | Helyi

Hónapokig zaklatta volt élettársát

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta a volt élettársát.

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.