Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2016. Április 04. 09:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Ragyogó kiállítás nyílt a pápai Esterházy-kastélyban

Megnyílt az Esterházy-kastély második időszaki kiállítása. A Herendi Porcel tárlatát követően az Ajka Kristály szebbnél szebb termékei tekinthetők meg.

A pápai gyökerekkel büszkélkedő Ajka Kristály Üvegipari Kft. olyan világmárkák számára készít exkluzív tárgyakat, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany& Co, a Dior, vagy a Crystal de Paris. A világ legelitebb üzleteiben fordulnak meg a cég által készített prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók, melyek éppúgy megtalálhatók az angol királyi, mint az Egyesült Arab Emírségek sejkjeinek asztalain. Többek között ezekből a tárgyakból kaphat ízelítőt az, aki ellátogat a pápai Esterházy-kastélyba. A tárlat azért is különleges, mert az Ajka Kristály ritkán rendez kiállítást, az utóbbi 25 évben ez a harmadik alkalom, hogy ilyen formában mutatja be alkotásait.

A kiállításmegnyitón Áldozó Tamás köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ajka Kristállyal való együttműködés 2011-ig nyúlik vissza. -Amikor átadtuk a főúri enteriőrt, semmink sem volt, amit bemutathattunk volna ezekben a terekben. Akkor kerestük azokat a partnereket, akik bennünket kiállítási, berendezési tárgyakkal segíthetnek. Ilyen volt az Iparművészeti Múzeum, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály, akik elkötelezetten, önzetlenül támogattak bennünket, ami a gazdasági társaságoktól egyébként szinte példátlan. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten, tehát azt a gesztust, amit ők felénk tettek, illik viszonozni, így amikor az időszaki kiállításokat terveztük, a Herendi Porcelán és az Ajka Kristály az elsők között szerepelt - mondta el a polgármester.

- A kiállítást úgy alkottuk meg, hogy az egyes világmárkák részére gyártott termékeket rendeztük egy-egy csoportba. Ezek a remekművek a tervezéstől a kivitelezésig nálunk készülnek. Minden országban más stílust kedvelnek, más stílus divatos és ehhez nekünk rendkívüli rugalmassággal igazodnunk kell megrendelőink igényei alapján. Hoztunk termékeket a múltból is, bemutatva a gyár korábbi évtizedekben készített munkáit, illetve azok stílusát és iparművészeink alkotásaiból is láthatnak néhányat a látogatók - fogalmazott Maiczen Ákos. A megnyitón az Ajka Kristály Üvegipari Kft. igazgatója köszönetet mondott pápa városának, hogy ebben a csodálatos környezetben mutathatják be termékeiket.

Az Esterházy-kastély keleti szárnyában található kiállítás az év végéig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.