Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Március 11. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Luxustárgyak az Esterházy-kastélyban

Luxustárgyak az Esterházy-kastélyban

Exlkuzív tárlat nyílik a pápai Esterházy-kastélyban. Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. egyedi tárgyaival csak a világ legelitebb üzleteiben lehet találkozni.

A pápai gyökerekkel büszkélkedőAjka Kristály Üvegipari Kft. olyan világmárkák számára készít exkluzív tárgyakat, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany& Co, a Dior, vagy a Crystal de Paris. A világ legelitebb üzleteiben fordulnak meg a cég által készített prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók, melyek éppúgy megtalálhatók az angol királyi, mint az Egyesült Arab Emírségek sejkjeinek asztalain.

Áldozó Tamás polgármester az áprilisban nyíló kiállításról tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Esterházy-kastély öt éve együttműködik az Ajka Kristállyal, a kapcsolat az akkor visszaszolgáltatott pohárkészlet bemutatásával kezdődött, melynek egyes darabjait a cég újragyártotta az előkerült régi poharak alapján. Ennek az együttműködésnek a következő lépcsőfoka ez a kiállítás - fogalmazott a városvezetés, hozzátéve, jelen kiállítás által két nagy pesztizsű márka találkozik.

Maiczen Ákos, az Ajka Kristály vezérigazgatója hangsúlyozta, nagy megtiszteltetés számukra, hogya pápai Esterházy-kastélyban mutathatják be termékeik sokféleségét. Az Esterházy-kastélyban nagyrészt olyan prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók kapnak helyet áprilistól, melyek jellemzően külföldi megrendelésre készültek és világmárkák kínálatában jelennek meg, így Magyarországon másutt nem is láthatóak, így igazi kuriózumnak számítanak.

A kastély keleti szárnyában (volt könyvtárfolyosó) helyet kapó időszaki kiállítás április másodikától lesz látható. A nyitás napjánlehetőség lesz üveggolyó készítésre, de apró üvegtárgyak egyedi gravírozására is, melyeket meg lehet majd vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.