Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 14. 15:17, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Új gépeket kapott a Közszolg

Új gépeket kapott a Közszolg

Az Új Széchenyi Terv keretében három darab hulladékszállító és hulladékgyűjtő járművet kap a pápai Közszolg Kft.

A hétfői sajtótájékoztató keretében egy 9 köbméteres forogva tömörítő jármű kulcsainak átadására került sor. Az eseményen Áldozó Tamás polgármester áttekintette a hulladékkezelés terén az elmúlt években végbement fejlszetéseket. - 2010-ben még a Téglagyári út végén lévő szeméttelepre hordták a járművek a hulladékot, ezzel szemben a Szabó Dezső utcai telepen a hulladék átrakását végzik, a szemét a királyszentistváni telepre kerül. Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszerbe beléptünk, annak minden kötelezettségének eleget teszünk, így részesei vagyunk azoknak a pályázatoknak, melyek ezt a rendszert tovább építik. Ennek egy újabb lépcsőjéhez értünk el ma - mondta el a polgármester hozzátéve, bízik abban, hogy az új eszközökkel magasabb színvonalon, hatékonyabban fog tudni működni a Közszolg Kft.

Az Észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése eszközbeszerzésekkel című projekt alapvető célkitűzése a költség-hatékonyság javítása, ami a régi elavult járműveket kiváltó gazdaságosabb üzemeltethető új járművek rendszerbe állításával valósul meg. Mivel az új gépek motorjai az EURO 6 környezetvédelmi norma szerinti minősítéssel rendelkeznek, nem elhanyagolható a beruházás környezetkímélő hatása sem.

A Közszolg Kft-hez az említett járművön kívül érkezik egy 20 és egy 16 köbméteres hulladékgyűjtő teherautó, egy 5 köbméteres konténer ürítésére alkalmas felépítmény meglévő gépre, valamint 3700 db 120 l-es gyűjtőedény. A projekt keretében beszerzésre kerül egy konténermosó gépjármű is, melyet a Társulás területén szolgáltatást végző hat közszolgáltató, köztük a Közszolg Kft. is igénybe vehet.

Címkék: közszolg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.