Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 23. 07:20, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Növelte kapacitását a pápai Hirtenberger autóipari vállalat

Növelte kapacitását a pápai Hirtenberger autóipari vállalat

A pápai Hirtenberger Automotive Safety járműbiztonsági rendszereket gyártó vállalat 840 millió forintból fejlesztette gépparkját, ezzel jelentősen növelte gyártási kapacitását.

Király Gábor elmondta, hogy a géppark fejlesztését az unió 233 millió forinttal támogatta. Két új gyártósort és 17 gépet vásároltak. A beruházásnak köszönhetően a különleges szerelési műveletek kapacitása 75 százalékkal, a hegesztés-technológiáé pedig mintegy 100 százalékkal nőtt - jegyezte meg Király Gábor.

A beruházás eredményeként az aktivátorok gyártási kapacitása 30 százalékkal növekedett, ezek a berendezések baleset esetén nyújtanak védelmet, adott esetben életet is mentenek - szögezte le a cégvezető.

A cég biztonsági rendszereket gyárt, az egyiknek köszönhetően például gázolás esetén a gépjármű motorháza kiemelkedik és teknőszerűen behorpad. Ezzel tompítja az ütközés erejét és meggátolja, hogy az elütött gyalogos keresztülessen a járművön - fejtette ki Király Gábor. A társaság a kormányoszlopba és az ülés nyaktámlájába is gyárt biztonsági berendezést. A cégvezető közölte: a Hirtenberger fő termékei az autóipar számára szállított intelligens járműbiztonsági rendszerek összetevői, így például a biztonsági övfeszítő gázgenerátorok, a nyaktámla merevítők és a motorháztetőt kiemelő aktivátorok. Király Gábor elmondta: a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. 2001-ben jött létre Pápán az osztrák Hirtenberger-csoport leányvállalataként, tevékenységi köre folyamatosan bővült az elmúlt tíz évben.

Király Gábor emlékeztetett: ez év tavaszán zárult az az 1,4 milliárd forintos beruházás, melynek eredményeként a vállalatnál 50 új munkahely létesült, három új gyártósort és a hozzá szükséges berendezéseket vásárolták meg és növelték az üzemi területet.A fejlesztést az unió 346 millió forinttal támogatta - fűzte hozzá. A cégvezető közölte: 2014-ben az átlagos statisztikai létszám 607 volt, az árbevétel 11,5 milliárd forintot tett ki, az eredmény meghaladta a 666 millió forintot.

Fotó:autopro.hu

Címkék: hirtenberger

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.