Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Szeptember 11. 14:31, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: Mikor kezdődik meg végre a 83-as út építése

Grőber Attila: Mikor kezdődik meg végre a 83-as út építése

A szocialisták pápai első embere csütörtöki sajtótájékoztatóján szólt a Várkertfürdő gazdálkodásáról, a 83-as útról és a Szövetkezet utcai problémákról.

Az önkormányzati képviselő elmondta, a képviselő-testület májusi zárt ülésén felszólalt a Termálvízhasznosító Zrt. üzleti tervével kapcsolatban, mely hozzászólásában azt kérte a polgármestertől, hogy az üzleti tervet ne támogassa. - Ez a terv pénzügyileg és tartalmilag is tarhatatlan, továbbá morálisan is vállalhatatlan volt. A korábbi vezérigazgató számára több millió forintos jutalmat helyezett kilátásba. Azóta erről az üzleti tervről ki is derült, hogy teljesen tarthatatlan - fogalmazott a politikus, aki szerint négy ponton kellene beavatkozni a fürdő működésébe ahhoz, hogy ne legyen minden évben több a kiadása, mint a bevétele. - A Zrt. likviditási helyzetét azonnal javítani kell, meg kell vizsgálni, hogy az önkormányzat évente mennyi pénzt tud a Várkertfürfőre költeni, hogy ne trökkök százaira legyen szükség annak működtetésére. Azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen fejlesztésekre van lehetőség a vendégszám növeléséhez, továbbá a Termálvízhasznosító Zrt. adósság állományának átalakításán is el kellene gondolkodni - szögezte le a szocialista politikustól, aki azt sem zárta ki, hogy a Zrt. hosszú távú konszolidálásához külső segítségre is szükség lehet.

A sajtótájékoztató második témájában a 83-as főút évek óta ígért fejlesztéséről beszélt. Egy 2010-es sajtóhírt idézett, mely szerint a munkálatok azonnali megkezdését célozták meg, öt évvel ezelőtt. - Úgy tűnik nekem, hogy a Fidesz politikusai két hetente kiállnak és néhány változtatással elmondják ugyanazt a hírt. Szeretném megkérdezni, hogy meddig tart még ez a játék? Tudunk-e valamit arról, hogy az út valóban fejlesztés alatt áll-e, hogy hány települést fog elkerülni és mikor kezdődhetnek meg a munkálatok - tette fel kérdéseit Grőber Attila.

A tájékoztató utolsó témájában a politikus a Szövetkezet és a Mézeskalács utcán ivóvízközmű csere miatt felbontott útszakaszokkal kapcsolatos problémák miatt emelt szót. Mint mondta, nagyon sok környékben lakó kereste meg őt azzal a problémával, hogy a felbontott részeken időnként áldatlan állapotok uralkodnak, a murvával betemetett gödlöket kijárják az autók, szárazabb időben pedig a por okoz kellemetlenséget. - Éppen ezért az utolsó testületi ülésen azt a kérést fogalmaztam meg, hogy vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy miként oldható meg az útszakaszok biztonságosabbá tétele. Örömmel mondhatom, hogy azóta zajlanak munkálatok a kritikus pontokon - mondta el Grőber Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.