Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 16. 20:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán bepereli Kovács Zoltánt és Győrffy Balázst

Gőgös Zoltán bepereli Kovács Zoltánt és Győrffy Balázst

A szocialisták alelnöke polgári peres eljárást indít hitelrontás miatt a fideszes országgyűlési képviselők ellen - jelentette be mai sajtótájékoztatóján.

Gőgös Zoltán arról is beszélt, hogy a brókerbotrány kapcsán a szocialista párt által létrehozott honlapot kiterjesztik. Olyan földpályázaton vesztes gazdák jelentkezését várják, akik egy levélmintát tölthetnek ki a honlapon, mellyel kikérhetik a pályázataik bírálati anyagait, ugyanis nemrégiben született meg a döntés, hogy ezeket köteles kiadni a Nemzeti Földalapkezelő. Az a cél, hogy ha tömegesen történtek visszaélések, akkor megállapítható lesz, hogy csalás történt. Cserében a szocialisták jogi segítséget ígérnek a gazdáknak.

Az MSZP elnökhelyettese szólt arról a vádról, melyetGyőrffy Balázs és Kovács Zoltán országgyűlési képviselők fogalmaztak meg vele szemben. - Korábban kiváló volt az együttműködés köztem és a város vezetése között, ezért sem értem, hogy mi volt az oka ennek a támadásnak. Az említett ügyet a létező összes hatóság kivizsgált, és lezárt, ráadásul olyan személyt is belekevertek, aki nem közszereplő, ezért polgári peres eljárást indítunk az ügyben Győrffy Balázs és Kovács Zoltán ellen - fogalmazott Gőgös Zoltán.

A sajtótájékoztatón szólt Grőber Attila is. A Questor üggyel kapcsolatban elmondta, az általuk felajánlott segítséggel Pápán 13-an éltek és a feljelentés mintát átvették a párt irodájában. A politikus beszélt a pápai piac ügyében is. Mint ismeretes, a városvezetés bérbe kívánja adni a piac üzemeltetését. Grőber Attila kérdéseket fogalmazott meg, mivel önkormányzati képviselőként is keveset tud az ügyről. - Mikortól és milyen hosszú időre, mekkora összegért és milyen feltételekkel történik a bérbeadás, igaz-e, hogy a bérlő nem pápai és hogy köztisztviselő ellen fizikai attrocitást hajtott végre, melyért el is itélték?

A szocialista önkormányzati képviselő a közelmúltban újra napirendre került 83-as út felújításáról, illetve a vasút villamosításáról is beszélt, konkrét válaszokat várva. - A 83-as út felújítása mikor kezdődik el? Ha öt év után csak egy kormányhatározatig sikerült eljutni, amelyben szerepel az út megépítése, akkor joggal merül fel a pápaiakban a kérdés, hogy mikor lesz ebből út? Két, vagy kétszer két sávos út lesz? Meddig kell ebben az infrastrukturális elszigeteltségben élnünk - tette fel kérdéseit a kéviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.