Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 04. 12:33, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hétvégén Márton-napi újbor ünnep a kastély udvarán

Hétvégén Márton-napi újbor ünnep a kastély udvarán

Unger Tamás alpolgármester és Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK vezetője sajtótájékoztatón mutatták be a hétvégi programot.

A november 7-9-ig tartó rendezvény kulturális programjaival valamennyi korosztályt igyekszik megszólítani. A fellépők között környékbeli amatőr csoportok mellett profi művészek is fellépnek, jellemzőek lesznek a folklór műsorok. A gyermekeket kézműves játszóház, a családokat a már jól ismert liba-tour várja, melyben értékes nyeremények találnak gazdára - mondta el a JMSZK vezetője.

Az alpolgármester örömmel számolt be arról, hogy a Szent Márton-napi újbor ünnepe visszaköltözhet az Esterházy-kastély udvarára. "Márton napján aki libát nem eszik, egész éven át éhezik" - emlékeztetett Unger Tamás a néphiedelemre. A liba mellé pedig az új bor dukál, melyek kóstolására kiváló lehetőség lesz a hétvégi rendezvényen.

Az idei liba-napon 12 faház várja az érdeklődőket, melyek közt hét bor- és egy pálinkaház áll a vendégek rendelkezésére, somlói, balatoni, zalai, pannonhalmi és móri borokat, valamint csetényi pálinkát kóstolhatnak. A gasztronómia szerelmesei számos libából készült finomságot kóstolhatnak, de lesz rétes és kürtős kalács is a kastély udvarán. Az új bor szentelésére vasárnap este kerül majd sor - mondta el kedvcsinálójában Unger Tamás alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.