Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 07. 19:35, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Politikai haszonszerzésre használják fel a városfejlesztési terveket

Jobbik: Politikai haszonszerzésre használják fel a városfejlesztési terveket

Süle Zsolt szerint a jelenlegi városvezetés kampánycélokra használja fel a város fejlesztési stratégiáit, miközben számos beruházás csak az ötlet szintjén létezik.

A Jobbik önkormányzati képviselője politikai show-műsornak nevezte a Grőber Attila, a Baloldali Együttműködés polgármester-jelöltje és Unger Tamás alpolgármester közötti sajtón keresztüli vitát, mely a helyi gazdaság fejlődése körül bontakozott ki. A jobbikos politikus szerint az említett urak jobban tennék, ha nem statisztikai adatokról, hanem valós problémákról vitáznának. - Természetesen ebbe az értelmetlen vitába a Jobbik nem száll be, mi a pápaiak valódi gondjait próbáljuk megoldani. Azokat a problémákat, amelyeket az elmúlt 15 évben nem tudott, nem akart megoldani a Fideszes városvezetés - fogalmazott Süle Zsolt.

A épviselő beszélt a szeptemberi képviselő testületi ülésén elfogadott Városfejlesztési Stratégiárólis. Szerinte a jelenlegi városvezetés politikai haszonszerzés céljából használja a terveket, "melyek többsége olyan beruházásokat sorol fel, amelyek egy európai, 21. századi városban régen meg kellene, hogy legyenek. Ilyenek a megfelelő utak, járdák, parkolók, bicikliutak megléte, a megfelelő minőségű szennyvíztisztítás, csatornázottság - mondta Süle Zsolt, hozzátéve: a 40 projektjavaslat többségére jelenleg sem a pénzügyi fedezet nem áll rendelkezésre, sem a pályázati kiírások nem történtek meg, sőt sok esetben még a tervek sincsenek elkészítve.

Az önkormányzati képviselő szerint a legnagyobb probléma az, hogy "a fideszes városvezetés olyan gazdasági helyzetbe sodorta napjainkra a várost, hogy az nem önellátó, önmaga erejéből szinte semmilyen nagyobb volumenű fejlesztést nem képes megvalósítani, mindezekre csak pályázat útján van lehetőség." Süle Zsolt azzal a kérdéssel zárta mondandóját, hogy a választópolgárok döntsék el, hogy az említett problémák megoldása "azoktól várható-e el,akik ilyen katasztrofális helyzetbe hozták városunkat, vagy egy új, friss szemléletet hozó csapattól."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék