Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 26. 13:41, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Unger Tamás visszautasítja, hogy pontatlanul használnák a számokat

Unger Tamás visszautasítja, hogy pontatlanul használnák a számokat

Tovább folytatódott az a vita, mely a helyi gazdaság fejlődésével kapcsolatban bontakozott ki az elmúlt napokban.

Mint ismeretes, napok óta zajlik a sajtón keresztül Unger Tamás alpolgármester és Grőber Attila baloldali polgármester-jelölt között az a vita, mely a város gazdasági fejlődésének mértékéről szól. A felek egyetértenek abban, hogy a gazdasági növekedés mértékét csak feltételezni lehet az iparűzési adó növekedésének mértékéből, mégis ez az a mérhető adat, mely leginkább utal rá. Mint az kiderült, Grőber Attila a 2013-as IPA összegekor - a Polgármesteri Hivatal adócsoportjától származó adatokra hivatkozva - mintegy 150 millió forinttal kevesebbel számol, mint az alpolgármester. Unger Tamás elmondta, 2013-ban valóban akkora összeget fizettek be a város költségvetésébe, mint amekkoráról Grőber Attila beszél, csakhogy a Pápai Hús 1913 Kft. ebben az évben csődvédelem alatt állt, és az iparűzési adóját nem tudta befizetni, ennek csak idén tudott eleget tenni. - Ez az adókintlévőség a 2013-as iparűzési adó bevételeit növelte. Ebből adódik az, hogy ezt az összeget hozzá kell adni a 2013-as év bevételeihez, így az összeg szabályosan szerepel a táblázatokban. A gazdasági stratégiában is torz számokat kapnánk akkor, ha ez az összeg nem szerepelne benne - mondta el a Fidesz politikusa.

Az alpolgármester elmondta, kettejük vitája nem elsősorban a város gazdaságáról szól, sokkal inkább a gazdaságfejlesztési stratégia értelmezéséről. Unger Tamás szerint ez azért furcsa, mivel a stratégiát többször tárgyalta a képviselő-testület, annak elkészítésében Grőber Attila is részt vett. Akkor az említett kérdésben nem látszott, hogy nézetkülönbség lenne napirenden.

Azzal kapcsolatban, hogy a város gazdaságának növekedésére vonatkozóan 10-11%-os növekedésről írnak Pápa Város Gazdasági Stratégiájában, Unger Tamás elmondta, a helyi gazdaság állapotára ugyan csak következtetni lehet a befolyt IPA mértékéből, de azt lehet mondani, hogy az iparűzési adó növekedésének mértéke, a gazdasági növekedés alsó határa. Mivel az IPA 6-7%-kal nőtt az elmúlt években, ez hozzávetőlegesen 10%-os gazdasági növekedést feltételezhet, mely egyébként egybecseng az elmúlt évek növekedésével az egész megyét tekintve - mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.