Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2014. Szeptember 26. 13:41, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Unger Tamás visszautasítja, hogy pontatlanul használnák a számokat

Unger Tamás visszautasítja, hogy pontatlanul használnák a számokat

Tovább folytatódott az a vita, mely a helyi gazdaság fejlődésével kapcsolatban bontakozott ki az elmúlt napokban.

Mint ismeretes, napok óta zajlik a sajtón keresztül Unger Tamás alpolgármester és Grőber Attila baloldali polgármester-jelölt között az a vita, mely a város gazdasági fejlődésének mértékéről szól. A felek egyetértenek abban, hogy a gazdasági növekedés mértékét csak feltételezni lehet az iparűzési adó növekedésének mértékéből, mégis ez az a mérhető adat, mely leginkább utal rá. Mint az kiderült, Grőber Attila a 2013-as IPA összegekor - a Polgármesteri Hivatal adócsoportjától származó adatokra hivatkozva - mintegy 150 millió forinttal kevesebbel számol, mint az alpolgármester. Unger Tamás elmondta, 2013-ban valóban akkora összeget fizettek be a város költségvetésébe, mint amekkoráról Grőber Attila beszél, csakhogy a Pápai Hús 1913 Kft. ebben az évben csődvédelem alatt állt, és az iparűzési adóját nem tudta befizetni, ennek csak idén tudott eleget tenni. - Ez az adókintlévőség a 2013-as iparűzési adó bevételeit növelte. Ebből adódik az, hogy ezt az összeget hozzá kell adni a 2013-as év bevételeihez, így az összeg szabályosan szerepel a táblázatokban. A gazdasági stratégiában is torz számokat kapnánk akkor, ha ez az összeg nem szerepelne benne - mondta el a Fidesz politikusa.

Az alpolgármester elmondta, kettejük vitája nem elsősorban a város gazdaságáról szól, sokkal inkább a gazdaságfejlesztési stratégia értelmezéséről. Unger Tamás szerint ez azért furcsa, mivel a stratégiát többször tárgyalta a képviselő-testület, annak elkészítésében Grőber Attila is részt vett. Akkor az említett kérdésben nem látszott, hogy nézetkülönbség lenne napirenden.

Azzal kapcsolatban, hogy a város gazdaságának növekedésére vonatkozóan 10-11%-os növekedésről írnak Pápa Város Gazdasági Stratégiájában, Unger Tamás elmondta, a helyi gazdaság állapotára ugyan csak következtetni lehet a befolyt IPA mértékéből, de azt lehet mondani, hogy az iparűzési adó növekedésének mértéke, a gazdasági növekedés alsó határa. Mivel az IPA 6-7%-kal nőtt az elmúlt években, ez hozzávetőlegesen 10%-os gazdasági növekedést feltételezhet, mely egyébként egybecseng az elmúlt évek növekedésével az egész megyét tekintve - mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 13:08, szerda | Helyi

Rövidesen folytatódik a Kossuth utca megújítása

Hamarosan ismét munkagépek és munkagödrök jelennek meg a város sétáló utcáján. Elsőként a közműveket cserélik ki.

2022. Július 05. 15:46, kedd | Helyi

Ma ismét szúnyogirtás lesz Pápán!

Rossz idő esetén holnap, vagy holnapután kerül sor a beavatkozásra.

2022. Július 05. 13:17, kedd | Helyi

Bódultan vezetett a sofőr, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság eljárást indított a 34 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen.

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.