Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 09. 21:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila a gazdaságfejlesztési programját ismertette

Grőber Attila a gazdaságfejlesztési programját ismertette

A bal-közép erők polgármester-jelöltje - ígéretéhez híven - azt követően kezdte meg programjának ismertetését, miután a jelölteket nyilvántartásba vette a választási bizottság.

Elsőként a pápai gazdaság fejlesztésével kapcsolatos programpontjai vázolta fel a sajtó képviselői előtt. Grőber Attila elmondta, nagyon nehéz kérdéskörről van szó. A politikus szerint a helyi gazdaság fejlesztéséhez három feltételnek kell teljesülnie. - Az első tőlünk független, összefügg az ország gazdasági helyzetével és a globális folyamatokkal. A második részben múlik csak rajtunk, ilyen a régóta húzódó 83-as út felújítása és a vasút villamosítása. A harmadik feltétel olyan, melyre mi, Pápaiak vagyunk képesek - foglamzazott Grőber Attila. A polgármester-jelölt szerint a harmadik feltételhez öt alapvető elem teljesítésére van szükség:

1. Pontos és precíz helyzetelemzés, hiszen csak úgy lehet a gazdaságot fejleszteni, ha tudjuk, hogy most hol állunk, hol kell és miben fejlődni.

2. Szakértőkből álló gazdasági kabinet létrehozása, mivel Grőber Attila szerint igazuk van azoknak, akik szerint a gazdasági folyamatok más logikán működnek, mint a politikai folyamatok, ezért egy szakértőkből álló kabinet jobb válaszokat tudna adni a gazdasági folyamatokra, mint a politikusok.

3. A gazdasági kabinet irányítása alatt álló szolgáltató idodának a létrehozása, a Pápán működő kis- és középvállalkozások segítésére a pályáztatási rendszerben.

4. A pápai Ipari Park fejlesztése- Tény, hogy több mint 10 éve új nagyvállalkozó nem települt le a városban. Ez az új képviselő-testület megválasztásától önmagában még nem fog megváltozni, ezért a park infrastruktúrális fejlesztésével vonzóbbá kell tenni a várost a befektetők számára - foglamazott Grőber Attila.

5. Az iparűzési adó újragondolása - Több ember foglalkoztatásáért cserében kedvezményt kapnának a cégek az iparűzési adóból.

Grőber Attila ismételten arra kérte a választópolgárokat, hogy véleményezzék a programját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.