Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 02. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

200 millió forintból újul meg két útszakasz Pápa környékén

A Pápát elkerülő úton egy másfél kilométeres szakaszon, illetve Bébet megelőzően egy 800 méter hosszú úton készül el új burkolat.

A 83-as számú főút Pápát elkerülő szakasza több mint 20 évvel ezelőtt készült el, amely igen jelentős terhelést kap nap, mint nap. - Az új 83-as út építése rövidesen befejeződik, furcsa lett volna, ha ott tükörsima aszfalton közlekedünk majd, itt pedig szétesik az autónk. Természetesen tudjuk, hogy több rossz állapotú útszakasz is van a térségben, amelyeket fel kell újítani, ez volt az egyik legsürgetőbb - mondta el dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki egy forráshiányos helyzetben lobbizott jól a felújításokért.

A képviselő elmondta, egy 800 méteres útszakasz is megújul a kapott 200 millió forintból, Bébet megelőzően. Kovács Zoltán hozzátette, ha az a szakasz is elkészül, akkor már csak Zirc előtt lesz egy körülbelül 5 kilométernyi rosszabb szakasz, ami még hiányozni fog, az összes többi útszakasz Pápa és Zirc között már jó minőségű lesz. A következő évek feladata az északi bekötőutak felújítása lesz Pápa környékén - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.