Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 26. 13:18, vasárnap | Helyi sport
Forrás: nso.hu

2:0-ról jött fel a Hali Pápán

2:0-ról jött fel a Hali Pápán

A labdarúgó NB I 25. fordulójában a Lombard Pápa kétgólos előnyről 2–2-es döntetlent játszott a Haladással.

A pápaiak a 7. percben 2–0-ra vezettek, a szombathelyiek azonban Jagodics Márk és Radó András góljával pontot mentettek. A kiesés elkerüléséért zajló harc szempontjából egyik csapat sem lehet elégedett az egy ponttal.

Az NB I 25. fordulójában a kiesés szempontjából roppant fontos összecsapást rendeztek Pápán, a Dunántúl Athénjában. A mérkőzést a tizenötödik, kiesést jelentő helyen váró Lombard és a Haladás egyaránt 18 pontot szerzett 24 forduló alatt.
A hazaiak piszkosul jól kezdtek: a hetedik (!) percben 2–0-ra vezetett Kovács László megbízott edző csapata. Előbb az augusztus óta gólképtelen Szasa Popin fejelt szép gólt a jobb felső sarokba egy jobb oldali beadásból, majd Mohamadou Seye szép csel után Gyűrű László kapus lába között talált a kapuba.
A pápaiak a két gól után védekezőbb stílusra váltottak, a Haladás pedig hiába kezdeményezett többet, nem tudott nagy helyzeteket kialakítani – leszámítva Radó András kapufáját. A Kuttor Attila személyében szintén megbízott trénerrel meccselő Hali viszonylag hamar szépített: egy szabadrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Jagodics Márk közelről helyezte Szűcs Lajos kapujába. Érdekesség, Jagodics testvére, Bence Lombard-mezben nézte végig közelről a gólt, míg hétszeres válogatott édesapja, Zoltán pedig a szombathelyiek kispadján ült másodedzőként. 2–1
A második játékrész elején a Haladás szinte lemásolta a Pápa első félidei rajtját: a 49. percben Halmosi Péter indításából Radó a felezővonaltól egyedül vezette a labdát, és nem hibázott Szűcs Lajossal szemben. 2–2
Radó András második gólját érte el a most zajló bajnokságban, az elsőt április 5-én szerezte.
A vendégek egyenlítő találata után a Pápa kezdeményezett többet, de nem tudott ismét előnybe kerülni. Seye állt a legközelebb a gólszerzéshez, ám Gyűrű nagyot védett.
Maradt a 2–2-es döntetlen, s ha a kiesés elkerüléséért zajló harc szempontjából nézzük, nyugodtan írhatjuk azt, hogy a Lombard és a Haladás nem egy-egy ponttal gazdagodott, hanem mindkét együttes egyformán két pontot hagyott Pápán. Igaz, a Lombard és a Haladás is beérte pontszámban a DVSC-Tevát vasárnap vendégül látó Budapest Honvédot.

Fotó: nso.hu

Címkék: haladás, lombard pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.