Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 27. 09:56, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

20 éves a pápai kemping

20 éves a pápai kemping

Az ország legmodernebb kempingjét folyamatosan fejlesztették az elmúlt két évtizedben, német tulajdonosa elégedett annak működésével.

Mintegy száz meghívott vendéget köszöntöttek pénteken késő délután a pápai Termál Campingben, amely megnyitásának 20 éves jubileumát ünnepli. Elsőként Dekovics-Ódor Noémi, a létesítmény ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, majd pedig Gerhard Hofmann szólt a hallgatósághoz. A kemping többségi tulajdonosa kiemelte Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szerepét abban, hogy két évtizeddel ezelőtt megnyithatott a kemping a pápai fürdő szomszédságában, köszöntötte Áldozó Tamást, Unger Tamást, valamint a kemping partnereit.

A tulajdonos elmondta, az első tíz év nagyon nehéz volt, súlyos hitel terhelte a létesítmény működését, majd 15 év után sikerült pénzügyi gondok nélkül teljesíteni a 2018-as esztendőt. Nem tartott sokáig az öröm, hiszen a covid járvány újra feladta a leckét, majd pedig az energiaválság tette nehézzé a működést. Gerhard Hofmann méltatta a Várkertfürdővel való jó kapcsolatot, továbbá a kemping munkatársait, akik lelkiismeretesen dolgoznak a sikerekért, amelyekben nem is szűkölködnek: Magyarország egyetlen 5 csillagos kempingje lettek, több kempingszövetség díját is bezsebelhették az évek során. A tulajdonos élete munkájának nevezte a pápai kempinget.

Az elmúlt évek beruházásai közül kiemelte a vizesblokkok felújítását, 7 új faház megépítését, a kempingétterem bővítését, játszótér és fitnesz park létesítését, továbbá napelempark létrehozását. A további tervek között szerepel hőszivattyús rendszer kiépítése, a gázról való függetlenedés érdekében, sportpálya, valamint rendezvénysátor építése - mondta el Gerhard Hofmann.

Az ünnepségen Dieter Albert, a DCC német kempingklub elnöke köszöntötte még a jelenlévőket, majd pedig fogadással, és különböző programokkal folytatódott a szülinapi buli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó