Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 03. 08:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Naplo-online

1700 csomag élelmiszert osztottak szét a rászorulók között

1700 csomag élelmiszert osztottak szét a rászorulók között

Évente két alkalommal juttatnak el nagy mennyiségű élelmiszer-szállítmányt Pápára. Bébiételt folyamatosan osztanak a rászorulóknak.

Ezúttal tíz tonna élelmiszer érkezett a városba, amiből a pápai Egyesített Szociális Intézmény családsegítő szolgáltatásának munkatársai állítottak össze egységcsomagokat, és ők is osztották szét. A rászorulók már a reggeli óráktól kezdve hosszú, tömött sorokban várakoztak a hatkilós élelmiszercsomagokra.

Maródiné Győrfy Viktória, a családsegítő szolgáltatás vezető családgondozója a Napló kérdésére elmondta, hogy az összeállított egységcsomagokata létminimum közelében élők és a kisnyugdíjasok vehetik át. - Annak érdekében, hogy minél több család részesülhessen a segélyben, úgy döntöttünk, hogy az egy háztartásban élők számától függetlenül ezúttal egy család csak egy csomagot kaphat, tehát 1700 család részesülhet az adományból, ami közel 3000 főt jelent.

Minden csomag tartalma liszt, száraz tészta, instant sült tészta, és egy doboz kakaós krémmel töltött keksz volt. Emellett a Teuton lovagrend nemrég szintén nagy mennyiségű, üveges bio bébiételt hozott a városba. A bébiételek osztása folyamatos, ezeket a családsegítő szolgálatnál, a Barát utca 11. szám alatt igényelhetik a nehéz körülmények között élő családok.

Fotó: Polgár Tibor, Napló

Címkék: segély, szegénység

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.