Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 23. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

150 millió forint ajándék Pápa karácsonyfája alá – Mégsem lesz kommunális adó 2012-ben!

150 millió forint ajándék Pápa karácsonyfája alá – Mégsem lesz kommunális adó 2012-ben!

Húszmilliárd forintos többlettámogatást kapnak még az idén az önkormányzatok a kormány csütörtöki döntése nyomán, melyből 150 millió forintot kap Pápa városa.

Mindezt csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján mondta el dr. Kontrát Károly államtitkár, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester.

Az ország költségvetése elkészült és lehetőség van a fejezeten belüli tartalékokból különböző célokra összegeket átcsoportosítani. Ily módon a nehéz helyzetbe került önkormányzatok kaphatnak pénzt. Pápa városa 150 millió forint működési támogatást kap. Pápa városa nem azért van nehéz helyzetben, mert elszórta a pénzt, hanem mert rengeteg beruházás folyik párhuzamosan – mondta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.

A részleteket dr. Kontrát Károly államtitkár ismertette: 2076 magyar önkormányzat több, mint 20,4 milliárd forint többletpénzt biztosít a kormány, melyet még idén az adott városok számlájára utal. Ez az összeg a napi gondokon kíván enyhíteni, hosszabb távú megoldást az új önkormányzati törvény jelenthet majd – mondta dr. Kontrát Károly. Ez az összeg egyébként az önkormányzati rendszer 1990-es létrehozása óta a legnagyobb mértékű rendkívüli támogatás az önkormányzatoknak – tette hozzá a politikus.

Fejlesztések támogatására 8,5 milliárd forintot biztosít a kabinet 17 önkormányzatnak, az óriási mértékű adósság miatt rövid lejáratú hitelek törlesztésének támogatására pedig hétmilliárdot. További négymilliárd forintot osztanak szét több mint 1.200 elmaradottabb önkormányzatok között.
A maradék pénzt, 858 millió forintot szociális alapú tűzifavásárlásra használhatja fel 456 önkormányzat.

dr. Áldozó Tamás polgármester megköszönte az állam segítségét, majd hozzátette – többszörösen rászolgáltunk azon érvek miatt is, amik már elhangzottak, illetve azért is, mert a város intézményei jó színvonalon látják el szolgáltatási feladataikat, fejlesztéseink pedig rendben haladnak előre. A polgármester azért is indokoltnak tartja a kormány döntését, mivel vannak olyan városi fejlesztések, ahol a város állami tulajdonon hajt végre fejlesztést és az állam nevében, illetve helyett áll helyt az önrész tekintetében is.
A december 30-i képveselőtestületi ülésen döntenek az összeg felhasználásáról. Egy azonban biztos – mondta a polgármester, a kommunális adótervezetet akkor sem fogják tárgyalni, mivel 2012-ben nem lesz kommunális adó Pápán.

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 18:07, péntek | Helyi

Parkolás, utak karbantartása, városüzemeltetés – Bemutatta első programcsomagját Grőber Attila

A polgármesterjelölt elmondta, teljesen világos és megvalósítható programjuk van, amely a 2024 és 2029 közötti évekre vonatkozik, szakértők bevonásával készült el.

2024. Május 10. 13:02, péntek | Helyi

Adománydobozok a belvárosi üzletekben

35 belvárosi üzlet csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretében adománydobozokat helyeznek ki a boltok pénztárai mellé. A befolyt összegekkel a sérült gyermekeket támogatják.

2024. Május 09. 22:15, csütörtök | Helyi

Ilyen volt a Tankcsapda koncertje a Pápai Expo és Agrárpikniken! - Kép- és Videógaléria

A rendezvény nulladik napján a pápai ÉDÁSZ AC/DC Tribute Band, majd pedig a Tankcsapda lépett fel.

2024. Május 09. 13:35, csütörtök | Helyi

Marton Sándor a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával indul el a választáson

Öt évvel ezelőtt független jelöltként indult el a polgármesteri tisztségért, 5,53 %-át kapta meg a szavazatoknak.