Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Július 30. 10:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

15 veszélyes gyerekjátékot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság

15 veszélyes gyerekjátékot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság

Több mint ötven különféle fajátékot, felfújható vízi játékot és műanyag babát vizsgáltatott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a gyermekek biztonsága érdekében,

a fogyasztóvédelmi hatóság az ellenőrzött termékek közül 20 vízi játékból hármat, 19 játékbabából pedig 12 vont ki a forgalomból - közölte az ITM hétfőn az MTI-vel.

A minisztérium akkreditált laboratóriumai a balesetek és sérülések, egészségkárosító hatások megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálják a gyerekjátékokat. A legutóbbi ellenőrzésen a fajátékokról megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak. A forgalomból kivont vízi játékoknál és babáknál viszont kiderült, hogy azok nem teljesítették a lágyítószer használatát tiltó, korlátozó rendelkezéseket.

A közlemény idézte Keszthelyi Nikolettát, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárt, aki kifejtette a fogyasztóvédelem aktív jelenléttel és rendszeres piacfelügyeleti ellenőrzésekkel járul hozzá a családok biztonságához, segít a szülőknek eligazodni a játékboltok kínálatában. Az évről évre elrendelt ellenőrzéseknek köszönhetően a gyermekeknek szánt termékek piaca tisztul, csökken a problémák száma - tették hozzá.

Az ellenőrzött termékekről a kormany.hu oldalon az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál található tételes tájékoztatás - olvasható a tárca közleményében.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt