Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 05. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

15 milliós kárt okozott egy mobilszolgáltatónak - Vádat emeltek

15 milliós kárt okozott egy mobilszolgáltatónak - Vádat emeltek

Mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy mobilszolgáltató cégnek egy jogász 2015-2016 között az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

A 42 éves budapesti férfi nehéz anyagi körülmények között élt, munkahelye, megélhetést biztosító rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy a szolgáltató sérelmére elkövetett csalássorozattal fog pénzhez jutni.

A vádlott az ország különböző pontjain felkereste a társaság értékesítési partnereit és hamis okiratokat felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki. Ezek nevében részletfizetési kedvezménnyel nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette a készülékek kezdő részleteit.

Az álképviselőnek a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt, a társaságok csak akkor szereztek tudomást a nevükben kötött szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató jelentkezett náluk a további részletek megfizetése érdekében.

A férfi a szolgáltató huszonegy értékesítési partnerét ejtette tévedésbe. Akkor bukott le, amikor egy budapesti szerződéskötéskor az értékesítőnek gyanússá vált a viselkedése és rendőrt hívott.

A jogász a nyomozás ideje alatt külföldre szökött, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, 2018 májusában Németországban kapták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfival szemben jelentős kárt okozó üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, amely azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje őt börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, s kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Címkék: jogász, kár, mobil, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.