Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Május 22. 07:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

15 év után telt meg újra a Perutz stadion, sajnos nem pápaiakkal

15 év után telt meg újra a Perutz stadion, sajnos nem pápaiakkal

Igazi futballhangulat, megtöltött lelátók, utolsó perces gól, bajnoki ünneplés. A Veszprém és a Tatabánya csapott össze Pápán, az NB III Nyugati csoportjának zárofordulójában.

Bajnoki döntőnek is beillett volna a vasárnap késő délutáni mérkőzés, hiszen az utolsó fordulót megelőzően a VLS két ponttal előzte meg a tabella élén a Tatabányát, vagyis amennyiben a Veszprém pontot szerez, bajnok, ha viszont a Bányász győzni tud, akkor ők nyerik meg az NB III Nyugati csoportját.

A szurkolók is átérezték a mérkőzés tétjét, és igen-igen szép számban érkeztek Pápára. A veszprémi stadion felújítása miatt ugyanis városunk adott otthon a találkozónak.

Sem a mérkőzésre, sem a hangulatra nem lehetett panasz, a Veszprém szerezte meg a vezetést az első játékrészben, ám annak végén kiegyenlítettek a vendégek, majd pedig a fordulást követően a vezetést is átvették. A Veszprém mindent egy lapra feltéve támadott, ám már-már úgy tűnt hiába. Aztán a 96. percben mégis sikerült kiegyenlíteniük a hazaiaknak, egy szerencsés szituáció végén Bartusz talált a kapuba, leírhatatlan boldogságot okozva a veszprémi szurkolóknak.

Egy kicsit talán mi, pápaiak is örülhettünk, hiszen a VLS csapatában két korábbi játékosunk, Baldauf és Somogyi is szerepelt a találkozón.

Pető Tamás együttese oda-visszavágós osztályozón vívhatja ki az NB II-es szereplést. A rivális egyelőre még ismeretlen, sorsolás útján kap ellenfelet a Veszprém. A mérkőzéseket május 28-án és június 4-én rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 10:50, szerda | Helyi

Pápán is okoznak bosszúságot a varjak, de kell-e védekezni ellenük

Pápán elsősorban a Várkertben fészkelnek, de már a Fő tér platánjain is látni egy-egy példányt a sokak szerint visszataszító külsejű, hangos és ürülékükkel mindent beszennyező vetési varjak.

2023. Május 30. 16:31, kedd | Helyi

A Gyöngyös csapatával mérkőzhet meg a Perutz az NB III-as tagságért

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján számolt be az NB III-as osztályozó párharcainak sorsolásáról.

2023. Május 30. 14:59, kedd | Helyi

Tilos az erdei utakon quaddal, cross motorral közlekedni!

Rendőrök az erdészekkel tartottak közös ellenőrzést megyénk erdeiben 2023. május 28-án.