Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 19. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány a Téglagyári úti nagyberuházást

Az atlétikai központ megépítésére és a Schwenczel rét rehabilitációjára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már nyert el az önkormányzat 1,8 milliárdot, ám a kivitelezés több mint 3,3 milliárdba kerül.

Éppen ezért mindenképpen örvendetes, hogy a kormányzat támogatja a beruházást, hiszen így az önkormányzatnak nem hitelfelvételből kell finanszíroznia a projektet. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő jelentette be a hírt. Mint mondta, a város egyik legnagyobb területi rehabilitációjáról van szó, amely egy átgondolt, nagy városrehabilitáció része. Utalt arra, hogy a 83-as út megújítását követően fontos bevezető út funkciója lesz a Téglagyári útnak, többek között ezért is van nagy jelentősége ennek a beruházásnak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a kormány döntését. Mint mondta, több olyan TOP-os projekt is van Pápán, amelyhez többlet forrásra van szükség, a pápai önkormányzat pedig ezen beruházások kapcsán többletigényt nyújt be a kormányzathoz. A polgármester bízik abban, hogy nem a Téglagyári úti beruházás lesz az egyetlen, amelyet támogatni fog a kormányzat.

A szóban forgó segítség forrásokat szabadít fel, amelyek további beruházásoknál nyújthatnak fedezetet. – Nagyon vártuk ezt a hírt. Abban az évben, amikor a koronavírus járvány miatt nagy mértékben eshetnek vissza a bevételeink, ez kétszeresen is örvendetes – fogalmazott a polgármester.

A városvezetőtől megtudtuk, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő személyesen tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a kérdésben, ő maga pedig levélben kérte a kormányfőt a támogatás aláírására, amelyben a számadatok ismertetése mellett azt foglalta össze, miért fontos Pápának, hogy legyen például egy tekecsarnoka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.