Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 02. 12:29, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

14 ezer iskolában van rendkívüli tanítási szünet

Az utóbbi 24 órában húszan fagytak meg Ukrajnában, s ezzel csütörtökre 63-ra nőtt a rendkívüli hideg halálos áldozatainak a száma.

A nagy hideg miatt az ország több mint 14 ezer iskolájában rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet.

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint a kihűlésben eddig meghaltak közül 41-en az utcán, 14-en saját otthonukban fagytak meg, míg nyolcan kórházi kezelés közben haltak meg. Fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel eddig 1146 személy fordult orvoshoz, közülük 945-öt kórházi kezelésre utaltak be – olvasható a közleményben.

A hatóságok Ukrajna-szerte 2132 melegedőt működtetnek, és folyamatban van további 90 felszerelése. A meleg ételt és orvosi ellátást biztosító melegedőhelyeken az elmúlt hat napban 41,3 ezren fordultak meg.

Az ukrán oktatási minisztérium a nagy hidegre való tekintettel rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az ország több mint 14 ezer iskolájában és mintegy 100 szakmunkásképzőjében. A legtöbb tanintézetet a keleti és északi megyékben zárták be, a legkevesebbet – 26 iskolát – Kárpátalján. Az óvodák és bölcsődék ugyanakkor a megszokott rendben működnek, hogy a munkahelyeken ne keletkezzen zavar a kisgyerekes dolgozók hiányzása miatt.

Csütörtökre virradóra a Kárpát-melléken – Ivano-Frankivszk megyében – és Észak-Ukrajna egyes helyein mínusz 33 fokot, a keleti és déli országrészekben pedig mínusz 20-25 fokot mértek, míg a Krímben és Kárpátalján mínusz 18-23 fok volt a hőmérséklet.

Címkék: hatóság, hideg, idő, kihűlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.