Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. December 12. 10:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

1331 szondázásból mindössze 4 lett pozitív a rendőrségi razzia során

1331 szondázásból mindössze 4 lett pozitív a rendőrségi razzia során

Veszprém megyében is fokozottan ellenőrizték a járművezetőket 2022. december 5. és 11. között.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján került sor Magyarországon – így Veszprém megyében is - az Alcohol & Drugs elnevezésű ellenőrzésre. Az egy hét során a rendőrségi akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 1331 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést, amelyek közül összesen 4 mutatott pozitív eredményt. Az egyenruhások az egyik járművezetővel szemben 30.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, a másik három ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeztek – vezetői engedélyük bevonása mellett - járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az akció során további 81 szabálysértővel szemben jártak el a járőrök, közülük 14 ember kapott közigazgatási bírságot, mert nem használták a biztonsági övet, 28 fő ellen helyszíni bírságot szabtak ki, például kézben tartott mobiltelefon használata, elsőbbség meg nem adása miatt.

További 8 sofőrt feljelentettek egyéb szabálysértés (lejárt műszaki érvényesség, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása) elkövetéséért, illetve összesen 31 embert figyelmeztetésben részesítettek kisebb fokú szabályszegésekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.