Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 20. 13:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), veol.hu, hirtv.hu

13 évet kapott a pápai anyagyilkos

13 évet kapott a pápai anyagyilkos

Az elsőfokon hét évet kapó Cs. Tamás ítéletét másodfokon súlyosbította a Győri Ítélőtábla.

Sokáig a fenti hirdetéssel kerestette édesanyját az a férfi, aki most a vádlottak padján ül. Később kiderült, a 75 éves asszonyt meggyilkolták, a tettes pedig nem más, mint Cs. Tamás, az áldozat fia. A gyilkosság körülményeiről és arról, hogy a gyilkos hogyan próbálta meg eltüntetni a holttestet, ITT írtunk korábban (csak erős idegzetűeknek).

Cs. Tamás vádlott ügyében az elsőfokon eljárt Veszprémi Törvényszék ítéletét megváltoztatta a Győri Ítélőtábla január 19-i ítéletében, és a férfi cselekményét bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének minősítette - írja a veol. Ezért a bíróság a vádlottat

13 ÉVI FEGYHÁZBAN VÉGREHAJTANDÓ SZABADSÁGVESZTÉSRE

és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. A Veszprémi Törvényszék, mint elsőfokú bíróság a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt hét év börtönbüntetésre ítélte, és hét évre eltiltotta a közügyektől. Laczkó Henriett tanácsvezető bíró az elsőfokú ítélethirdetés után többek között rámutatott, a vádlottnak nem volt bizonyíthatóan ölési szándéka. - Szerettem anyámat, traumát okozott az elvesztése, szomorúság és fájdalom számomra, ami történt. Egy ostoba, szerencsétlen balesetből rossz döntést hoztam, mert nem hívtam mentőt. Ha ezt megteszem, nem kellene most itt állnom - ezt mondta az utolsó szó jogán a Veszprémi Törvényszéken Cs. Tamás akkor. Hozzátette, anyjának semmiféle sérülést nem okozott, találgatások, feltételezések vannak az ügyben, melyek rossz fényt vetnek rá. - A lelkiismeretével el tud számolni - közölte tavaly szeptemberben a bírságon Veszprémben.

A vád szerint a gondozásra szoruló nő a bántalmazás után (beleverte a fejét a kádba) saját vérébe fulladt bele. Az 57 éves Cs. Tamás az utolsó szó jogán

TAGADTA BŰNÖSSÉGÉT, SZERINTE BALESET TÖRTÉNT

„Nem követtem el ezt a cselekményt. Egyetlenegy dolog van, amiben nagyot tévedtem, amikor a baleset után a külső sérüléseket rosszul mértem fel, hiszen nem is látszódtak, ennek ellenére én mentőt kívántam hívni, viszont édesanyám ezt úgy reagálta le, hogy a hosszú kórházi betegségek folyamán ő nem kíván részt venni, nem érzi azt, hogy valami komoly baj lenne. Én elbizonytalanodtam. Tudom, hogy hibáztam, mert ha akkor mentőt hívok, akkor nem történik ez az egész folyamat, és nem állok itt, önök előtt” – mondta Cs. Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.