Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 09. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: police.hu

12 éves gyerekekkel is árultatott drogot a lajosmizsei díler

12 éves gyerekekkel is árultatott drogot a lajosmizsei díler

Kábítószer-kereskedelem bűntett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ervin

és társai ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Lajosmizsén a Posta tó partján 2016. január 20-án lefoglaltak a rendőrök egy akkor még ismeretlen személy által odarejtett csomagot, amelyben nettó 74,58 gramm, kristály néven ismert por és az anyag kiporciózásához használt digitális mérleg volt. A nyomozás során kiderült, hogy a csomagot B. Ervin rejtette oda, mivel előző este a szomszédjánál tartottak házkutatást a rendőrök, és félt, hogy megjelennek nála is, és megtalálták a drogot a nyomozók.

A férfinél megtartott házkutatás során további 116 pakk, előre kiporciózott – összesen nettó 4,0662 gramm – kristályt, valamint növényi anyagmaradványt és készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján az is kiderült, hogy a gyanúsított 2014 augusztusától 2016. április 11-ig 38 éves feleségével Lajosmizsén árult az utcai használatban herbál, zsálya, biofű és kristály fantázianéven ismert anyagokat. Az értékesítéshez felhasználták az akkor 12 éves fiúkat, és a náluk lakó szintén 12 éves unokaöccsüket.

A megalapozott gyanú szerint B. Ervin és családja a szerek terjesztését annak ellenére is folytatták, hogy tudták, hogy az általuk árult anyagoktól több személy is rosszul lett.

Az eljárás során az is megállapították a rendőrök, hogy B. Ervin 2015 októbere és 2016 márciusa között egy 39 éves jászladányi férfitől vásárolta a kristályt. Az ügyben így összesen öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A felnőttek előzetes letartóztatásba kerültek, a két fiatalkorú gyanúsított szabadlábon védekezett.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldi meg vádemelési javaslattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni