Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 02. 12:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

10 milliárd forint fejlesztési forrásból gazdálkodhat Pápa városa a következő uniós ciklusban

10 milliárd forint fejlesztési forrásból gazdálkodhat Pápa városa a következő uniós ciklusban

Jelenleg is zajlanak az előző ciklus fejlesztései, de már a következő költségvetési ciklus forrásaival is számolhat a pápai önkormányzat. Városunk mindössze 2 milliárddal kap kevesebbet, mint a megyeszékhely.

Átalakul a támogatási rendszer a közeljövőben induló Európai Uniós költségvetési ciklusban. Míg korábban pályázati úton tudott városunk forrásokhoz jutni, a most megjelenő TOP-os felhívásokra azonban nem nyújthat be pályázatokat a pápai önkormányzat - mondta el dr. Áldozó Tamás polgármester a Pápa Városi Televízió magazinműsorában. A városvezető hangsúlyozta, a megyének szánt 72 milliárdból 22 milliárdot elkülönített a megyei önkormányzat Pápa és Veszprém városok számára, Pápa 10, míg Veszprém 12 milliárdot kap. A fennmaradó 50 milliárdra pedig a megye többi települései pályázahatnak.

Ez nem jelenti azt, hogy az önkormányzat bármire felhasználhatja ezt az összeget, irányok meg vannak határozva. - Nem kell versenyeznünk másokkal, de jó elképzeléseket kell benyújtanunk erre a 10 milliárd forintra. Ennek a megalapozó dokumentációit már el is kezdtük készíttetni. Alapvetően négy prioritás van meghatározva, a leghangsúlyosabb az infrastruktúra fejlesztésére felhasználható rész (zöld város, barnamező, közlekedési beruházások), csaknem 6,5 milliárd forintos keretösszeggel. Energetikai beruházásokra 886 millió forint áll majd rendelkezésre, szociális-egészségügyi célok megvalósítására 1,7 milliárd, míg társadalmi felzárkóztatásra 864 millió forintból gazdálkodhatunk - mondta el a polgármester.

Áldozó Tamás néhány példát megemlített, a tervezett beruházások közül. Szeretnének körforgalmat építeni a Batthyány-Somlai utak kereszteződésében, további kerékpárutakat, gyalogátkelőhelyeket, illetve településkapukat. Folytatni akarják a Schwenczel rét megújítását, újabb területek bevonásával, illetve óvodák, orvosi rendelők felújítását, újak építését is kilátásba helyezte a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.