Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 25. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

10 év után újra autók szelhetik át a Fő teret, a Fő utca felé!

10 év után újra autók szelhetik át a Fő teret, a Fő utca felé!

A Fő tér felújításakor tiltották ki az autósokat a Fő utcáról és a Fő térről, így a Szent István, valamint a Gróf út és a Március 15. tér között megszűnt a gépjármű forgalom. Szeptembertől ez megváltozik.

Az új parkolási rend értelmében ugyanis a Fő utcában is megnyílik a lehetőség a várakozásra, ezzel együtt pedig ismét megnyitják a forgalom előtt a Plébánia sort, valamint a Fő utcát. Régi igénye volt a behajtás újbóli engedélyezése az ott lakóknak, de főleg a belvárosi üzletek tulajdonosainak, egyesek úgy tartják, hogy az autók kitiltásának az lett a következménye, hogy kevesebben látogattak el a belvárosba.

Hamarosan ki fog derülni, hogy igazuk volt-e, szeptember 1-től ugyanis a Gróf út felől megindulhat az egyirányú forgalom a Március 15. tér felé, egyúttal pedig számos parkolóhely létesül a Fő utcán. Itt lesz egyébként a legmagasabb a parkolási díj a városban, óránként 400 forintért lehet várakozni, bérlet vásárlására pedig nem lesz lehetőség. Az önkormányzat célja az, hogy folyamatosan cserélődjenek a gépjárművel, ezzel biztosítva azt, hogy aki vásárolni, vagy ügyeket intézni érkezik a belvárosba, az mindig találjon üres helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.