Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 30. 08:05, hétfő | Helyi
Forrás: Index.hu, idokep.hu

10-25 cm hó eshet!

10-25 cm hó eshet!

Az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk: szibériai eredetű légtömeg hozza a hideg, száraz levegőt hazánkba, jelentette az időkép.hu. A nappali felmelegedés napról napra erőtlenebbé válik, éjszakánként sok helyen -15, fagyzugos helyeken akár -20 fokig is hűlhet a levegő. A rohamos lehűlést három tényező segíti: a derült ég, a szélcsend és a hófedte talaj.

Az Időkép különböző modellek egybevetése alapján nem tartja kizártnak azt sem, hogy az 1987-es nagy havazáshoz hasonló csapadék várható. Ez azonban még eléggé kiszámíthatatlan, pont annyira, amennyire egy szeszélyes mediterrán ciklont elképzel az átlagember. A dolgok az utolsó órákban dőlnek majd el. Az egyik modell leginkább az Alföldre vár havazást, hétfőig akár 20-30 centi havat is, egy másik számítás szombatra számol országos havazással.

Hétfőtől szerdáig még napsütéses idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 fok, a legalacsonyabb -9 fok körül várható. Csütörtöktől jönnek a felhők és a hidegebb szelek, a hőmérséklet -8 és -15 fok köré süllyed, a hét második felében pedig már havazás is elképzelhető, mivel a hidegbeáramlást egy mediterrán ciklon kialakulása követheit.

Ez az áthűlt légkörben péntektől már akár több napos havazást is okozhat, 20 centiméter feletti hóvastagsággal. Az előrejelzések szerint kevés az esély a mediterrán ciklon miatti teljesen száraz, csapadékmentes időre.

Fotó: kisalfold.hu

Címkék: hideg, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.

2022. Május 17. 07:36, kedd | Helyi

Eltett egy pénzzel teli tárcát, vádat emeltek ellene

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki 2022. január 1-jére virradóra, zsebre tett egy pápai szórakozóhelyen elhagyott pénzzel teli tárcát.

2022. Május 17. 07:34, kedd | Helyi

Összeveszett a boltossal, tört, zúzott