Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 30. 08:05, hétfő | Helyi
Forrás: Index.hu, idokep.hu

10-25 cm hó eshet!

10-25 cm hó eshet!

Az elmúlt évek legkeményebb téli hete elé nézünk: szibériai eredetű légtömeg hozza a hideg, száraz levegőt hazánkba, jelentette az időkép.hu. A nappali felmelegedés napról napra erőtlenebbé válik, éjszakánként sok helyen -15, fagyzugos helyeken akár -20 fokig is hűlhet a levegő. A rohamos lehűlést három tényező segíti: a derült ég, a szélcsend és a hófedte talaj.

Az Időkép különböző modellek egybevetése alapján nem tartja kizártnak azt sem, hogy az 1987-es nagy havazáshoz hasonló csapadék várható. Ez azonban még eléggé kiszámíthatatlan, pont annyira, amennyire egy szeszélyes mediterrán ciklont elképzel az átlagember. A dolgok az utolsó órákban dőlnek majd el. Az egyik modell leginkább az Alföldre vár havazást, hétfőig akár 20-30 centi havat is, egy másik számítás szombatra számol országos havazással.

Hétfőtől szerdáig még napsütéses idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 fok, a legalacsonyabb -9 fok körül várható. Csütörtöktől jönnek a felhők és a hidegebb szelek, a hőmérséklet -8 és -15 fok köré süllyed, a hét második felében pedig már havazás is elképzelhető, mivel a hidegbeáramlást egy mediterrán ciklon kialakulása követheit.

Ez az áthűlt légkörben péntektől már akár több napos havazást is okozhat, 20 centiméter feletti hóvastagsággal. Az előrejelzések szerint kevés az esély a mediterrán ciklon miatti teljesen száraz, csapadékmentes időre.

Fotó: kisalfold.hu

Címkék: hideg, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.