Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2011. December 30. 19:28, péntek | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

1 milliárd forintnyi kötvény kibocsátására kényszerül az önkormányzat

1 milliárd forintnyi kötvény kibocsátására kényszerül az önkormányzat

A képviselők zárt ülésen döntöttek erről.

Pápa város önkormányzata azért kényszerül ekkora összegű kötvény kibocsátására, mivel arra az 1 milliárd 68 millió forint értékű közbeszerzési eljárásra, melyet fejlesztési célú hitelfelvételre írt ki a városvezetés, nem érkezett ajánlat. - A mai magyar bankrendszer éven túli forrásokkal nem finanszírozza az önkormányzati rendszert. A bankok ezt azzal indokolták, hogy nem látszik még világosan az önkormányzatok átszervezését követő feladat- és forrásmegosztás a helyi önkormányzatok és az állam között. A hitelpiaci érdektelenség után a forráshoz jutás másik formáját választjuk, ez pedig a kötvénykibocsátás – fogalmazott a polgármester, majd leszögezte, forintalapú kötvénykibocsátásról van szó, tehát árfolyamkockázata nincsen - mondta a polgármester, majd hozzátette, forintalapú, tehát árfolyamkockázat nélküli kötvénykibocsátásról van szó, írja a Papa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.