Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Augusztus 29. 16:24, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Második helyezett lett a Veszprém vármegyei csapat az országos tűzoltó versenyen

 Második helyezett lett a Veszprém vármegyei csapat az országos tűzoltó versenyen

Idén Mohács adott otthont a tűzoltók hagyományos sportversenyének. Augusztus 26-án, hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődött, kedden és szerdán kíméletlen erőpróbával folytatódott a speciális verseny.

„A tűzoltók akkor is keresik a kihívásokat, amikor éppen senki nincsen bajban a közelükben” – fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a verseny ünnepélyes megnyitóján. A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny hevében sem szabad elfeledkezni a biztonságról és az egymás iránti tiszteletről - írja a Katasztrófavédelem.hu.

Tartották is magukat ehhez a tűzoltók, de még így is voltak, akik úgy küzdötték le az akadálypályákat, hogy menet közben kisebb sérüléseket szereztek. A csapattagok egymást támogatva haladtak akadályról akadályra. Két napon keresztül húsz csapat mérte össze erejét és tudását. A verseny százméteres akadálypályával kezdődött, majd horoglétramászás következett. Szerdán négyszer százméteres váltóval kezdtek a tűzoltók, majd kismotorfecskendő-szerelés zárta a viadalt.

A versenyt szerdán Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének társaságában zárta. Mint az eredményhirdetésen elhangzott, minden résztvevő nyertesnek érezheti magát, hiszen egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és mindenki mindvégig tudása és ereje maximumát nyújtotta.

A csapatszámok rangsora a következők szerint alakult:

A horoglétramászás csapatversenyének harmadik helyezettje a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata. Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, míg az első a Győr-Moson Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett.

A százméteres akadálypálya csapatversenyének harmadik helyezettje a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett, másodiknak a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata futott be, az első helyen pedig a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett.

A kismotorfecskendő-szerelés csapatversenyének harmadik helyezettje a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett, második helyen a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság végzett, míg az első helyet a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vívta ki.

A négyszer százméteres váltófutás csapatversenyének harmadik helyezettje a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „A” csapata lett, második helyezettje a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság „B” csapata lett, míg az első helyen a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság „B” csapata végzett.

Összetett csapatversenyben a harmadik helyezett a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett, a második helyen aVeszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett, a versenyt pedig a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte meg.

A Veszprém vármegyei versenycsapat tagjai:

Visi Ferenc Ágoston tű. szds. Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Geiger Máté tű. őrm. Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Taskovics Sándor tű. fhdgy. Badacsonytomaji Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Nagy Bálint tű. őrm. Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Horváth Ákos tű. őrm. Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Balta Bálint tű. őrm. Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Soós Kristóf Attila tű. őrm. Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Szeibert Antal c. tű. zls. Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

A csapatot a versenyre felkészítette Nádai Tamás tű. alezredes, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsokság parancsnoka.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében gratulálunk a csapat tagjainak!

Fotó: BM OKF és Baranya VMKI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 25. 19:15, péntek | Helyi

Hosszú verseny lesz, mi bírni fogjuk, reméljük a Fabia is!

Villáminterjú Kronome Ákossal a Zemplén Rally előtt.

2024. Október 25. 14:17, péntek | Helyi

Előzzük meg a halottak napi tüzeket

Az elkövetkező napokban többen kilátogatnak a temetőbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről. Sokan otthon is mécseseket, gyertyákat gyújtanak.

2024. Október 25. 11:21, péntek | Helyi

Elkötöttek egy Hondát, fának hajtottak vele a tizenéves fiatalok

Jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás két fiatallal szemben.

2024. Október 24. 11:14, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy autó a 83-ason

A tűzoltók eloltották a lángokat, forgalomkorlátozásra kell számítani.