Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

A fukusimai katasztrófának nem lesznek olyan következményei, mint a csernobilinak
2018. Július 28. 14:26, szombat | Külföld

A fukusimai katasztrófának nem lesznek olyan következményei, mint a csernobilinak

Deme Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia energiatudományi kutatóközpontjának nyugalmazott tudományos főmunkatársa szerint:

Leállt az egyik fukusimai reaktor hűtése, halászok tiltakoznak a szivárgások miatt
2013. Július 25. 08:11, csütörtök | Külföld

Leállt az egyik fukusimai reaktor hűtése, halászok tiltakoznak a szivárgások miatt

Csütörtökön rövid időre leállt a Fukusima-1 atomerőmű egyik reaktorának hűtése, miközben halászok tiltakoztak a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalatnál a közelmúltban történt radioaktív szivárgások miatt.

2012. Május 25. 14:05, péntek | Belföld

Moszkva akár finanszírozná is Paks bővítését

Az Európai Unió és Oroszország energetikai együttműködéséről, az atomenergia jövőjéről, a közép-európai, benne elsősorban a magyar tervekről rendeztek a minap konferenciát a budapesti Orosz Kulturális Központban.

2012. Május 14. 14:09, hétfő | Külföld

Csökkenteniük kell az áramfogyasztást

A japán kormány arra kéri a szigetország középső és nyugati részének háztartásait és vállalatait, hogy 20 százalékig terjedő mértékben csökkentsék áramfelhasználásukat a nyári időszakban.

2012. Május 07. 07:11, hétfő | Külföld

Atomenergia nélkül maradt Japán

Kötelező karbantartás miatt az utolsó, még aktív atomreaktorát is leállította szombaton Japán, és ezzel 42 éve először maradt – átmenetileg – atomenergia nélkül.

2012. Április 01. 14:03, vasárnap | Külföld

Zóna: csak nappal lehetnek otthon

Első ízben lazított vasárnap a japán kormány a fukusimai atomerőmű körüli húsz kilométeres tilalmi övezetre vonatkozó korlátozáson: két település lakói térhetnek vissza otthonaikba.

2012. Március 28. 07:07, szerda | Külföld

120 tonna sugárzó víz ömlött ki

Ismét nagy mennyiségű, erősen sugárszennyezett víz szivárgott ki a Fukusima–1 atomerőműből – közölte kedden az atomerőművet üzemeltető vállalat, a Tepco. Mindeközben a japán maffia is beszállt a kármentésbe.

2012. Február 20. 14:09, hétfő | Külföld

Több mint négyezren kaptak magasabb sugárdózist

Több mint négyezer ember kapott az átlagosnál nagyobb sugárdózist az egy évvel ezelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőmű környékén – közölték hétfőn a fukusimai egyetem szakértői.

2012. Január 12. 06:59, csütörtök | Külföld

Erős földrengés Fukusimában

Erős földrengés rázta meg csütörtökön a japán Fukusima prefektúrát, ahol a tavalyi szökőárban megrongálódott atomerőmű található.

2011. December 29. 14:49, csütörtök | Külföld

Súlyos döntést kell meghozniuk

A japán kormány ideiglenes atomhulladék-tárolót szeretne Fukusima prefektúrában, míg a helyi vezetők atommentes jövőt akarnak.

2011. December 27. 08:09, kedd | Külföld

Nem számoltak azzal, hogy ekkora lehet a csapás

Az atomerőművet üzemeltető Tepco nem készített minden eshetőségre kiterjedő katasztrófavédelmi forgatókönyvet és a mentési munka összehangolásában súlyos hiányosságok mutatkoztak.

2011. December 16. 13:57, péntek | Külföld

Új szakaszba léptek Fukusimában - VIDEÓ

Megtörtént a „hidegleállás” a márciusi földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőmű mindhárom reaktorában – jelentette be pénteken Noda Josihiko japán miniszterelnök.