Városlista
2021. július 29, csütörtök - Márta

Hírek

2021. Július 20. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

A Döbröntei Szarvaskör Egyesület Nagycsaládos csoportja, ötnapos táborozást nyert az Esély Budapest Alapítvány által kiírt, Élmények Tábora Tatán - elnevezésű pályázaton.

Molnárné Varga Annamária csoportvezetőtől megtudtuk, az egyesült tagcsaládjainak gyermekei közül 25 gyerek táborozhatott térítésmentesen Tatán, két kísérővel.
Az összesen 160 gyermek számára, a tábor szervezői gondoskodtak a változatos, élményekkel teli programokról, a nagy meleg ellenére, minden napra jutott tartalmas időtöltést. Ötszöri ingyenes étkezés, és számos tábori lehetőség várta a gyermekeket, reggeli torna, labdajátékok , pingpong, kreatív kuckó, edzőpark állt rendelkezésre az öt nap során.

– Kedden délelőtt önismereti előadást hallgattunk, majd délután egy séta keretében elmentünk a Tatai várba, megnéztük a Kuny Domonkos múzeum kiállítását. Majd visszafelé 20 tagunk sárkányhajóra pattanhatott, és evezhetett egy bő fél órát az Öreg-tó vízén. Szerdán a Fényes fürdőbe mehettünk strandolni. Nagyon élvezték a gyerekek a pancsolást, csúszdázást. Szuper délelőtt volt. Majd délután kipróbálhattuk az íjászkodást, az ostorcsattogtatást, a dobókeresztet és a vadászkürtöt is. Csütörtök délelőtt környezetvédelmi előadáson vettünk részt, majd készült csapatunk a pénteki záró estére és a pingpong bajnokságra. A tábor záró estjére a gyerekek dalokkal készültek, és nagy taps lett a jutalmuk. A hét eredményeit is díjazták. A hét elején meghirdetett „Élményeim a Tatai táborban” elnevezésű fotópályázatot csapatunk nyerte. A pingpong verseny lány kategóriájában az első három helyet is a Szarvaskörös lányok zsebelhették be. Ezen kívül díjazták rajzainkat, kreatív tárgyaikat is. A hét zárásaként a gyerekek discóval búcsúztatták a Tatai Tábori hetüket – mondta el a csoportvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 08:31, kedd | Helyi

Halálos motorbaleset történt Celldömölkön

A 8432-es utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták, a rendőrök a forgalmat Celldömölk belterületén elterelik.

2021. Július 26. 09:17, hétfő | Helyi

Ittasan vezetett, majd az őt igazoltató rendőrt szidalmazta

A Pápai Járási Ügyészség ittas vezetés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 62 éves férfival szemben, aki miután gépkocsiját ittasan vezette, még szidalmazta is a vele szemben intézkedő rendőröket.

2021. Július 26. 09:13, hétfő | Helyi

Ingyenes lesz a belépés a Perutz mérkőzéseire

A klub vezetőségének döntése értelmében a 2021/2022-es szezonban a Perutz összes hazai mérkőzésére ingyenes lesz a belépés.

2021. Július 26. 08:20, hétfő | Helyi

Testvére adatait adta meg a rendőröknek

A Pápai Járási Ügyészség kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja azt a 38 éves nőt, aki két esetben is a sajátja helyett testvére adatait adta meg a rendőröknek.