Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 20. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

A Döbröntei Szarvaskör Egyesület Nagycsaládos csoportja, ötnapos táborozást nyert az Esély Budapest Alapítvány által kiírt, Élmények Tábora Tatán - elnevezésű pályázaton.

Molnárné Varga Annamária csoportvezetőtől megtudtuk, az egyesült tagcsaládjainak gyermekei közül 25 gyerek táborozhatott térítésmentesen Tatán, két kísérővel.
Az összesen 160 gyermek számára, a tábor szervezői gondoskodtak a változatos, élményekkel teli programokról, a nagy meleg ellenére, minden napra jutott tartalmas időtöltést. Ötszöri ingyenes étkezés, és számos tábori lehetőség várta a gyermekeket, reggeli torna, labdajátékok , pingpong, kreatív kuckó, edzőpark állt rendelkezésre az öt nap során.

– Kedden délelőtt önismereti előadást hallgattunk, majd délután egy séta keretében elmentünk a Tatai várba, megnéztük a Kuny Domonkos múzeum kiállítását. Majd visszafelé 20 tagunk sárkányhajóra pattanhatott, és evezhetett egy bő fél órát az Öreg-tó vízén. Szerdán a Fényes fürdőbe mehettünk strandolni. Nagyon élvezték a gyerekek a pancsolást, csúszdázást. Szuper délelőtt volt. Majd délután kipróbálhattuk az íjászkodást, az ostorcsattogtatást, a dobókeresztet és a vadászkürtöt is. Csütörtök délelőtt környezetvédelmi előadáson vettünk részt, majd készült csapatunk a pénteki záró estére és a pingpong bajnokságra. A tábor záró estjére a gyerekek dalokkal készültek, és nagy taps lett a jutalmuk. A hét eredményeit is díjazták. A hét elején meghirdetett „Élményeim a Tatai táborban” elnevezésű fotópályázatot csapatunk nyerte. A pingpong verseny lány kategóriájában az első három helyet is a Szarvaskörös lányok zsebelhették be. Ezen kívül díjazták rajzainkat, kreatív tárgyaikat is. A hét zárásaként a gyerekek discóval búcsúztatták a Tatai Tábori hetüket – mondta el a csoportvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék