Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. Július 20. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

Térítésmentesen táborozhattak Tatán

A Döbröntei Szarvaskör Egyesület Nagycsaládos csoportja, ötnapos táborozást nyert az Esély Budapest Alapítvány által kiírt, Élmények Tábora Tatán - elnevezésű pályázaton.

Molnárné Varga Annamária csoportvezetőtől megtudtuk, az egyesült tagcsaládjainak gyermekei közül 25 gyerek táborozhatott térítésmentesen Tatán, két kísérővel.
Az összesen 160 gyermek számára, a tábor szervezői gondoskodtak a változatos, élményekkel teli programokról, a nagy meleg ellenére, minden napra jutott tartalmas időtöltést. Ötszöri ingyenes étkezés, és számos tábori lehetőség várta a gyermekeket, reggeli torna, labdajátékok , pingpong, kreatív kuckó, edzőpark állt rendelkezésre az öt nap során.

– Kedden délelőtt önismereti előadást hallgattunk, majd délután egy séta keretében elmentünk a Tatai várba, megnéztük a Kuny Domonkos múzeum kiállítását. Majd visszafelé 20 tagunk sárkányhajóra pattanhatott, és evezhetett egy bő fél órát az Öreg-tó vízén. Szerdán a Fényes fürdőbe mehettünk strandolni. Nagyon élvezték a gyerekek a pancsolást, csúszdázást. Szuper délelőtt volt. Majd délután kipróbálhattuk az íjászkodást, az ostorcsattogtatást, a dobókeresztet és a vadászkürtöt is. Csütörtök délelőtt környezetvédelmi előadáson vettünk részt, majd készült csapatunk a pénteki záró estére és a pingpong bajnokságra. A tábor záró estjére a gyerekek dalokkal készültek, és nagy taps lett a jutalmuk. A hét eredményeit is díjazták. A hét elején meghirdetett „Élményeim a Tatai táborban” elnevezésű fotópályázatot csapatunk nyerte. A pingpong verseny lány kategóriájában az első három helyet is a Szarvaskörös lányok zsebelhették be. Ezen kívül díjazták rajzainkat, kreatív tárgyaikat is. A hét zárásaként a gyerekek discóval búcsúztatták a Tatai Tábori hetüket – mondta el a csoportvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 17:35, vasárnap | Helyi

Emberhátrányban nyert Sopronban a Perutz!

75 percet játszott emberhátrányban a hősiesen küldő pápai együttes, amely újabb győzelmének köszönhetően az NB III Nyugati csoportjának ötödik helyén zárta az őszt.

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

2021. December 03. 13:13, péntek | Helyi

Szidalmazta, bántalmazta feleségét a 32 éves pápai férfi