Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:20, hétfő | PR

Óvoda- és iskolakezdés: autóval vagy tömegközlekedve?

Óvoda- és iskolakezdés: autóval vagy tömegközlekedve?

Bár ez az év olyan, mintha nem is lett volna, mégis sok minden történt és számos változás is beállt az életünkben. Otthoni munkavégzés, digitális oktatás, önkéntes karantén közben és után hogyan tovább.

Az augusztus a nyaralás mellett a tervezésről is szól. Természetesen van, amikor nem kérdés, hogy visszaállunk a szokásos rutinra, mert nem jelent kockázatot például a bejutás a munkahelyre vagy az oktatási intézménybe. Például, ha közel van, akkor gyalog tudunk menni, távolságot tartva, vagy épp biciklivel, mert az is biztonságos választás.

Autós közlekedés

Úgyis meg lehet tervezni a reggeleket, hogy az egész család autóval jut el az úticélokig. Ennek előnye amellett, hogy egy kicsit több időt is együtt lehet tölteni az, hogy nem kell összezsúfolódni a reggeli csúcsban a buszon, vonaton, villamoson.

Ráadásul még az is elképzelhető, hogy gyorsabban eljutunk az oviba, suliba és munkahelyekre, ha az autópályán tudunk haladni. Ehhez előtte ki kell választani a megfelelő matricát az autópálya matrica típusok közül, majd miután megvásároltuk, az adott érvényességi időn belül korlátlanul használhatjuk az autópálya díjköteles szakaszait.

Választhatunk 10 napos, havi, éves és megyei matricát is a személyautóra, amely a D1 járműkategóriába tartozik. Ezesetben a 10 napos matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves 42 980 Ft. A megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft. Azonban éves matricát már nem érdemes venni 2020-ban, ezt inkább következő év januárjára javasoljuk halasztani, ha nem csak egy megyében használnánk az autópályát.

Illetve még mindig megéri a megyei matricát választani erre az évre, ha egy, két, vagy maximum három megye érintésével közlekednénk az év hátralévő részében, akár napi szinten is. Természetesen a napi ingázás a pénztárcánkat erősen megterheli, és a parkolási díj is hozzájön a költségekhez, amik az autóhasználattal járnak.

Tömegközlekedés

Sokan vagyunk úgy, hogy nincs más választásunk, lehetőségünk, tömegközlekedéssel kell megoldani a reggeli utat, bejutást. Reméljük, hogy a maszkviselés továbbra is szükséges lesz a közlekedési eszközökön, és amennyire csak lehet, próbálnak majd az utasok távolságot tartani.

Érdemes megfontolni, hogy csak a legszükségesebb útvonalon válasszuk a tömegközlekedést, ahol és ahová csak lehet, oda gyalog, rollerrel vagy biciklivel menjünk, így minimalizálva a zsúfoltság mértékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.