Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 17. 15:51, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Olvasónktól érkezett – Áldatlan állapotok a Gyurátz Ferenc utcán

Olvasónktól érkezett – Áldatlan állapotok a Gyurátz Ferenc utcán

Egyik olvasónk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy hívjuk fel a figyelmet a Gyurátz utcán hömpölygő koszos csapadékvízre, melyet a járművek rendszerint az utca házainak homlokzatára fröcskölnek.

Városunk központjában lévő Gyurátz utcán, egyirányú volta ellenére viszonylag nagy forgalom halad át nap, mint nap. A körülbelül tíz évvel ezelőtti csatornázás után kapott új burkolatot az utca, mely a szokásos csatornafedél megsüllyedéseken kívül jó állapotban van azóta is. Viszont a csapadékvíz elvezetését egy idejét múltnak nevezhető technikával oldották meg, ami nagyjából az „elfolyik az út szélén elvet” jelentette. Már kisebb mennyiségű csapadék esetén is egy hatalmas tócsán keresztül lehet befordulni az utcába a Korona utca felől, az út jobb oldalán pedig végig hömpölygő vízfolyás látható. Mivel az utca egyirányú és a bal oldalára parkolóhelyeket létesítettek, az autósok kénytelenek a jobb oldalon közlekedni, így hacsak nem kerülgetik a tócsákat, nemcsak az arra járó gyalogosokat, de a házak homlokzatát is beterítik a nem épp tiszta vízzel. Több épület falán jól látható módon meg is tette hatását az évek óta tartó fröcskölés. Van olyan ház, ahol az ablakok tetejéig érnek a nyomok.

Olvasónk állítása szerint rövidesen panaszt fog tenni a Polgármesteri Hivatalban, bízunk abban, hogy cikkünk is segítségére lesz abban, hogy az utcában lévő áldatlan állapotok mihamarabb megoldódhassanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.