Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 07. 12:24, kedd | PR

Mennyire könnyű állást találni Békéscsabán?

Mennyire könnyű állást találni Békéscsabán?

A vírusválság miatt sokan veszítették el a munkájukat, és még a lecsengés után is nehéz a munkakeresés az egész országban. Körülnéztünk, mi a helyzet az állásokkal Békéscsabán és környékén.

Békéscsaba történelmileg is igen hányatott múltú város. Hiába Békés Megye központja és az ország tizenhatodik legnagyobb városa, a Viharsarok közepén nincs túl könnyű helyzetben. Állást találni Békéscsabán ennek ellenére nem olyan nehéz, mint gondolnánk.

A tradicionálisan mezőgazdasági régióban található város mára már fejlett iparral rendelkezik, és az M44-es autóút átadásával jelentősen javult a megközelíthetősége is. Ez ugyan még mindig nem elegendő ahhoz, hogy teljesen bekapcsolja a várost az ország véráramába és ezzel vonzóbbá tegye nagyobb gyárak számára is, de nagy előrelépést jelentett.

Nézzünk egy rövid körképet a város legtöbb foglalkoztatottságát generáló szektorokról!

Szolgáltató szektor

A város gazdaságának legerősebb része a szolgáltatóipar. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb munkavállalót a turizmus, vendéglátás és egyéb szolgáltatóipari ágazatok foglalkoztatnak. A Budapest Bank Bankműveleti Központja szintén sok munkavállalót foglalkoztat.

Nyomdaipar és csomagolóanyag gyártás

A nyomdaipar történelmileg jelentős Békéscsabán, de sok, korábban itt virágzó iparággal ellentétben, mára is versenyképes tudott maradni. Ez elsősorban négy nagy cégnek köszönhető, ahol néhány évvel ezelőtt is félmilliárdos beruházások történtek. A Mondi a legnagyobb kelet európai gyártóegységét hozta ide.

Építőanyag ipar

A tégla- és cserépgyártás szintén historikusan van jelen Békéscsabán. A Jamina-Tondach cserépgyár európai hírű, Európa egyik legmodernebb és legnagyobb tetőcserép gyára.

Élelmiszeripar

Az élelmiszeripar területén a palackozott vizeket gyártó Alföldvíz Zrt. a hatodik legnagyobb nettó árbevételt termelő vállalat volt egész Békés Megyében, és több, mint ezerkétszáz embernek ad munkát. Emellett pedig az élelmiszeriparban a Csabahús Kft. Foglalkoztatja a legtöbb embert.

Fő a rugalmasság

A jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy könnyű munkát találni, ezért jó ötlet lehet nem csak meghirdetett pozícióknál próbálkozni. Ha Békéscsabán keresel állást, érdemes ezeknél a nagy gyáraknál közvetlenül jelentkezni egy ütős önéletrajzzal. Előfordulhat, hogy sikerül olyan állásra elsőként bejutnod, amit még meg sem hirdettek álláskereső portálokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.