Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 27. 08:03, kedd | Belföld
Forrás: Magyar Közút

Megvadult kecskék miatt kapott bejelentést a közútkezelő

Megvadult kecskék miatt kapott bejelentést a közútkezelő

Az M2-es autóúton kecskék próbáltak meg feljutni a pályára.

A rendőrökön és az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest emberein kívül a Dunakeszi mérnökségünk kollégái is a helyszínre siettek. Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rájuk. A közútkezelő munkatársai is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre. Míg a rendőrök lezárták a pályát, addig az őrszolgálat embereivel dolgoztak össze a közútasok.

A kiváló csapatmunka nyomán a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították azokat az őrszolgálatosok, a Barka Állatsimogató - Dunakeszibe. A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást.

A kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Fotó: Magyar Közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő